Δηλώσεις Χατζηδάκη: Υποχρεωτική σύνδεση ταμειακών μηχανών με POS έως τις αρχές του 2024

Δηλώσεις Χατζηδάκη: Υποχρεωτική σύνδεση ταμειακών μηχανών με POS έως τις αρχές του 2024

“Η εξάλειψη της φοροδιαφυγής αποτελεί κεντρικό στόχο μας,” ανέφερε κατά την ομιλία του στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης. Τόνισε με έμφαση ότι η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα προκειμένου να ολοκληρωθεί η σύνδεση των ταμειακών μηχανών με τις συσκευές αποδοχής πληρωμών (POS) έως τους πρώτους μήνες του 2024.

“Υποχρεωνόμαστε και δεσμευόμαστε ως κυβέρνηση προς το Ταμείο Ανάκαμψης, ότι η σύνδεση των POS με τα ταμειακά μηχανήματα θα έχει ολοκληρωθεί έως τις αρχές του 2024. Και αυτή η σύνδεση θα πραγματοποιηθεί. Θα αξιοποιήσουμε κάθε πόρο και δυνατότητα που διαθέτουμε, προκειμένου να επιτύχει αυτή η πρωτοβουλία,” υπογράμμισε έντονα ο κ. Χατζηδάκης, διευκρινίζοντας πως αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί ορόσημο για το Ταμείο Ανάκαμψης, με την χώρα να κινδυνεύει να υποστεί οικονομικές απώλειες, αν οι ταμειακές μηχανές δεν συνδεθούν με τα POS.

Επιπλέον, απηύθυνε έκκληση “σε όλους τους ενδιαφερόμενους, για να γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει περιθώριο για ελαστικότητα σε αυτό το θέμα.”

Exit mobile version