Φωτιά στην Σταμάτα Αττικής: Καίει σε δασική περιοχή κοντά σε σπίτια – Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους

Φωτιά στην Σταμάτα Αττικής: Καίει σε δασική περιοχή κοντά σε σπίτια - Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους

Κατά το μεσημέρι της Δευτέρας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώθηκε για την εκδήλωση πυρκαγιάς στην περιοχή της Σταμάτας και αμέσως σήμανε συναγερμός. Η φωτιά εκδηλώθηκε στη συμβολή των οδών Παπανικολή και Μικράς Ασίας και αναστάτωσε τις τοπικές αρχές.

Οι φλόγες κατακαίουν μεγάλη έκταση δασικής περιοχής, με τις προσπάθειες της πυροσβεστικής να είναι επικεντρωμένες στην κατάσβεση και την αντιμετώπιση της κατάστασης. Ενώ η περιοχή περιλαμβάνει και κατοικημένες περιοχές, αυτές προς το παρόν δεν βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των πυροσβεστικών αρχών.

Οι πληροφορίες που έχουν ανακοινωθεί προς το παρόν καταδεικνύουν ότι το επίκεντρο της πυρκαγιάς φαίνεται να υποχωρεί σταδιακά, καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιδρούν με αποφασιστικότητα. Παρά τις δυσκολίες, οι προσπάθειες περιορισμού της εξάπλωσης της φωτιάς είναι εμφανώς επιτυχημένες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίδραση της πυρκαγιάς αφορά μια περιοχή με πολύπλοκο χαρακτήρα, συνδυάζοντας δασική και οικιστική ζώνη. Από την υπηρεσία έκτακτης ανάγκης (112), εκδόθηκε προς τους κατοίκους της περιοχής της Σταμάτας προειδοποίηση να είναι σε ετοιμότητα λόγω του ενδεχόμενου κινδύνου δασικής πυρκαγιάς, με στόχο την ασφάλεια όλων των κατοίκων.

Exit mobile version