Ισπανία: Χάος από τις πλημμύρες – Πλημμύρισε το μετρό της Μαδρίτης

Ισπανία: Χάος από τις πλημμύρες - Πλημμύρισε το μετρό της Μαδρίτης

Τα πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν την Ισπανία προκάλεσαν αναστάτωση και αναταραχή, ενώ η πρωτεύουσα Μαδρίτη βιώνει τις χειρότερες βροχοπτώσεις από το 1972.

Εντυπωσιακά βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απεικονίζουν το μετρό της πόλης να πλημμυρίζει, με το νερό να εισχωρεί ακόμη και μέσα από τις πόρτες ενός κινούμενου βαγονιού, προκαλώντας ανησυχία στους επιβάτες.

Παράλληλα, ολέθριες συνέπειες είχαν οι πλημμύρες, με δύο ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους και άλλους δύο να θεωρούνται αγνοούμενοι. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε τα δυσάρεστα νέα, καθώς στελέχωσαν ελικόπτερα για τη διάσωση πολιτών που αναγκάστηκαν να αναζητήσουν καταφύγιο στις στέγες των σπιτιών τους στην περιοχή Τολέδο.

Η απρόβλεπτη έντονη βροχόπτωση την Κυριακή και τις πρώτες ώρες της Δευτέρας μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια λάσπης, η οποία παρέσυρε αυτοκίνητα και ακόμη και κάδους απορριμμάτων στις περιοχές της Μαδρίτης, της Καστίλλης-Λα Μάντσα, της Καταλονίας και της Βαλένθια. Επιπλέον, πολλές περιοχές είχαν να αντιμετωπίσουν και χαλαζοπτώσεις.

Στην ευρύτερη περιοχή της Μαδρίτης, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κινητοποιήθηκαν για να αντιμετωπίσουν περίπου 1.200 περιστατικά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Στο πλαίσιο της καταρρακτώδους βροχής, δρόμοι, γραμμές μετρό και υψηλής ταχύτητας σιδηροδρομικά δίκτυα έκλεισαν σε ολόκληρη την Ισπανία. Ο δήμαρχος της Μαδρίτης, την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, συνέστησε σε όλους τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους για λόγους ασφαλείας.

Exit mobile version