Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες με 8 μποφόρ και νέα πτώση της θερμοκρασίας

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες με 8 μποφόρ και νέα πτώση της θερμοκρασίας

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), ο καιρός σήμερα θα χαρακτηρίζεται από νεφώσεις που θα συνοδεύονται από βροχές και διάσπαρτες καταιγίδες σε ολόκληρη τη χώρα. Τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να είναι ενίοτε έντονα, κυρίως στην κεντρική Μακεδονία (ειδικά στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής), στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), στην Εύβοια, στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο, μέχρι το απόγευμα στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου, στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, καθώς και κατά περιόδους στην Αττική και τη δυτική Κρήτη. Από το μεσημέρι έως το βράδυ, αναμένονται βροχές και στις δυτικές Κυκλάδες και στα νησιά του βόρειου Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις και θα είναι μέτριοι, κυμαινόμενοι μεταξύ 4 και 6 μποφόρ, ενώ στο βόρειο Αιγαίο αναμένονται να φτάσουν τα 7 μποφόρ και τοπικά τα 8 μποφόρ.

Οι θερμοκρασίες αναμένεται να παρουσιάσουν περαιτέρω πτώση, και στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά μέρη να κυμανθούν ανάμεσα στους 25 και 27 βαθμούς Κελσίου. Στην ανατολική και νότια νησιωτική περιοχή, οι θερμοκρασίες αναμένεται να κυμανθούν τοπικά ανάμεσα στους 28 και 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, ο καιρός αναμένεται να χαρακτηρίζεται από αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές και καταιγίδες, με τις τελευταίες να είναι ισχυρές κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με ένταση μεταξύ 3 και 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση από 3 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 19 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version