Ο καιρός σήμερα: Συνεχίζεται η κακοκαιρία Daniel

Ο καιρός σήμερα: Συνεχίζεται η κακοκαιρία Daniel

Η κακοκαιρία Daniel συνεχίζει να επηρεάζει τη χώρα μας και την Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου, με δυνατές βροχές και καταιγίδες.

Συγκεκριμένα, αναμένονται τοπικές βροχές και αραιές καταιγίδες σε διάφορες περιοχές της χώρας. Τα πιο έντονα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται στην κεντρική Μακεδονία, με έμφαση στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής, καθώς και στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, ειδικά στους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, και περιοδικά στα νότια της Αττικής. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενίσουν κατά τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές κατευθύνσεις με ταχύτητα 4 έως 6 μποφόρ, ενώ στα πελάγη θα είναι τοπικά δυνατότεροι, φτάνοντας τα 7 μποφόρ.

Σχετικά με τη θερμοκρασία, αναμένεται να καταγραφεί μια μικρή άνοδος. Συγκεκριμένα, οι θερμοκρασίες αναμένεται να κυμανθούν από 23 έως 25 βαθμούς Κελσίου στα βορειοδυτικά της χώρας, από 26 έως 28 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο, και από 29 έως 31 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Αιγαίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, με ενδεχόμενα ισχυρά καιρικά φαινόμενα στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν κατά τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές κατευθύνσεις με ταχύτητα 4 έως 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 22 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες στα θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα, ενώ και εδώ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν κατά τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κατευθύνσεις με ταχύτητα 4 έως 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version