Βασίλης Στίγκας: Επί τρεις ώρες κατέθετε στην εισαγγελέα Γ. Αδειλίνη ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών»

Βασίλης Στίγκας: Επί τρεις ώρες κατέθετε στην εισαγγελέα Γ. Αδειλίνη ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών»

Την κατάθεσή του στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, πραγματοποίησε χθες ο ηγέτης των “Σπαρτιατών”, Βασίλης Στίγκας, ο οποίος εμπλέκεται σε ποινική έρευνα σχετικά με τις δηλώσεις του που αναφέρονται σε “Greek Mafia και Δον Κορλεόνε”. Η κατάθεσή του διήρκεσε περίπου τρεις ώρες και αναμένεται να συνεχιστεί στις επόμενες ημέρες.

Αποχωρώντας από το κτίριο του Αρείου Πάγου, ο κ. Στίγκας ρωτήθηκε για το εάν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα πρόσωπα κατά την κατάθεσή του, εάν επιμένει στις καταγγελίες του και εάν υποστηρίζει τον Ηλία Κασιδιάρη. “Δεν μπορώ να δώσω λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της κατάθεσής μου, καθώς η συζήτηση θα συνεχιστεί μέσα στην εβδομάδα”, δήλωσε ο κ. Στίγκας, προσθέτοντας: “Χθες συνήλθε η κοινοβουλευτική μας ομάδα, και οι τρεις βουλευτές που είχαν αποκλειστεί ζήτησαν συγγνώμη για την ανάρμοστη συμπεριφορά τους και την αρνητική εικόνα που δημιούργησαν στο Κοινοβούλιο. Επομένως, η κοινοβουλευτική μας ομάδα συνεχίζει κανονικά τις λειτουργίες της. Επίσης, έχουμε λάβει δήλωση υποστήριξης από όλη την κοινοβουλευτική ομάδα, επιβεβαιώνοντας την πίστη τους στην ηγεσία μου ως πρόεδρο του κόμματος”.

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με το κατά πόσον αναφέρθηκε σε ποινικές πράξεις κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του μπροστά στην εισαγγελέα, ο κ. Στίγκας ανέφερε: “Αφήστε με να εξηγήσω στην εισαγγελέα τι γνωρίζω. Υπάρχουν πολλά στοιχεία που συνδέονται με αξιόποινες δραστηριότητες, παραπέμποντας σε “Greek Mafia και Δον Κορλεόνε”, όπως τα ανέφερα από απόψεως εξωκοινοβουλευτικών πηγών. Η κυρία εισαγγελέας θα κρίνει αν αυτά τα στοιχεία είναι αξιόποινα. Επίσης, συζητήσαμε για τον Ηλία Κσιδιάρη”.

Συνεχίζοντας, ο κ. Στίγκας τόνισε: “Δεν είχα κάνει καμία δήλωση ότι μεταβαίνουν στο Δομοκό και λαμβάνουν οδηγίες από άλλους. Θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, αλλά δεν είχα κάνει ποτέ δηλώσεις ότι ο κ. Κασιδιάρης δίνει οδηγίες από το Δομοκό. Δεν αναιρώ τίποτα από αυτά που είχα πει. Δεν υπήρξε καμία επαφή ή τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Κασιδιάρη, και δεν υπήρξε περαιτέρω συνεννόηση. Τον υποστηρίζω στην εκλογή του για τη θέση του Δημάρχου της Αθήνας”.

Τέλος, ο κ. Στίγκας κοινοποίησε μια κοινή δήλωση από βουλευτές του κόμματός του στους δημοσιογράφους, η οποία επιβεβαιώνει την ενότητα των “Σπαρτιατών” και την υποστήριξή τους προς το πρόσωπο του. Στη δήλωση αναφέρεται:

«Υπογράφοντας την παρούσα δήλωση, βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος ”Σπαρτιάτες”, έχοντας επίγνωση της ευθύνης μας προς τους ψηφοφόρους μας αλλά και τον ελληνικό λαό, ο όποιος μαστίζεται από σοβαρά προβλήματα (καταστροφικές πυρκαγιές, ανεργία, ακρίβεια), δηλώνουμε την προθυμία μας να στηρίξουμε ανεπιφύλακτα τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας μας και να επιβεβαιώσουμε την ενότητα του κόμματος. Η στάση μας ήταν πάντα στο πλευρό των θεσμών και του δημοκρατικού πολιτεύματος, υπέρ του ελληνικού πατριωτισμού εθνικισμού και εναντίον οποιουδήποτε ολοκληρωτικού ξενόφερτου καθεστώτος και ιδεολογίας. Ως βαθιά δημοκρατικοί και νομοταγείς πολίτες δεν θα επιθυμούσαμε να διαρρέουν και να πλανώνται στοιχεία αδιευκρίνιστα και αόριστα που εμπλέκουν τα ονόματα μας σε άνομές πράξεις και τακτικές. Προχωράμε ενωμένοι στην επόμενη μέρα για την επιταγή που μας έδωσε ο ελληνικός λαός υπό την ηγεσία του προέδρου, Βασίλης Στίγκα και με τη βοήθεια του θεού ακάθεκτοι σε μία σκληρή και γόνιμη αντιπολίτευση. Το μέλλον ανήκει σ’ αυτούς που τα δημιουργούν».

Exit mobile version