Βόλος: Κατέρρευσε τμήμα του γηροκομείου

Βόλος: Κατέρρευσε τμήμα του γηροκομείου

Ορμητικά νερά του ποταμού προκάλεσαν την κατάρρευση μιας πτέρυγας του Γηροκομείου Βόλου, καθώς η κακοκαιρία Daniel συνεχίζει να πλήττει τη Μαγνησία.

Στο Γηροκομείο φιλοξενούνται 94 άτομα και, σύμφωνα με δηλώσεις του Ευθύμη Ζιγγιρίδη, μέλους του διοικητικού συμβουλίου, δεν υπήρξε κίνδυνος για τους ηλικιωμένους.

Επιχείρηση εκκένωσης ολόκληρου του κτιρίου έχει τεθεί σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή. Παράλληλα, προληπτικά εκκενώθηκε το Κέντρο Υγείας στην Αργαλαστή Πηλίου. Η απόφαση για την εκκένωση λήφθηκε κοινώς από τον διοικητή της 5ης Υπερφορέα Υγείας, Φώτη Σερέτη, και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαευσταθίου. Ο στόχος είναι η προστασία των 6 εργαζομένων και των 2 πληρωμάτων ΕΚΑΒ.

Για τη διασφάλιση των ιατρικών υπηρεσιών δημιουργείται προσωρινή δομή στο δημαρχείο της Αργαλαστής σε συνεργασία με τον Δήμο, ενώ άμεσα θα εκδοθεί ανακοίνωση για την παροχή προσωρινής πρώτων βοηθειών στο δημαρχείο.

Επισημαίνεται ότι στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής υπάρχει πυροσβεστικό όχημα για τη συνεχή αντληση των υδάτων, ενώ αναμένεται να επιστρέψουν με ασφάλεια στο Κέντρο Υγείας μόλις η κατάσταση ομαλοποιηθεί.

Exit mobile version