Γενικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Μεταξάς»: Παύεται από τα καθήκοντά του ο Διοικητής

Γενικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Μεταξάς»: Παύεται από τα καθήκοντά του ο Διοικητής

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του ο Διοικητής του Γενικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά».

Παράλληλα, η διενεργείται έρευνα σχετικά με τις δυσλειτουργίες που παρουσιάστηκαν στις προγραμματισμένες χημειοθεραπείες Νοσοκομείο.

Το προηγούμενο διάστημα, είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες για παράτυπες δραστηριότητες που είχαν αναπτυχθεί τους τελευταίους μήνες στη Διοίκηση του Νοσοκομείου “Μεταξά”, σε θέματα προμηθειών, αναθέσεων εργασιών χωρίς ανοιχτό διαγωνισμό, καθώς και κακοδιαχείρισης. Τα προσκόμματα που προέκυψαν είχαν επιβεβαιωθεί με τα σχετικά ευρήματα από τους ελέγχους που διεξήχθησαν στην εν λόγω μονάδα.

Καταγγελίες περί κακοδιαχείρισης που αφορούσαν το νοσοκομείο, προκαλώντας ακόμα και την κατάργηση της χημειοθεραπείας για ασθενείς με καρκίνο, είχαν διατυπωθεί επίσης από το Σωματείο των Εργαζομένων του νοσοκομείου, ενώ η Οικονομική Διευθύντρια του νοσοκομείου είχε αποκαλύψει την ανεπίσημη διαδικασία για τις προμήθειες: «Ο τομέας των Προμηθειών, η οργάνωση, ο προγραμματισμός, ο τρόπος λειτουργίας και η επιλογή διαγωνιστικής διαδικασίας στο Νοσοκομείο Μεταξά αφορούν σε αποκλειστική αρμοδιότητα του Διοικητή».

Ο υποδιοικητής του Μεταξά, Σαράντος Ευσταθόπουλος, είχε αποστασιοποιηθεί από το θέμα των προμηθειών του νοσοκομείου, ενώ είχε δηλώσει πρόσφατα κατά την διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο ethnos.gr: “Οι προμήθειες, η οργάνωση, ο προγραμματισμός, η λειτουργία και οι διαγωνιστικές διαδικασίες στο Νοσοκομείο Μεταξά αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα του Διοικητή”.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η απόφαση του υπουργείου να απομακρύνει τον Διοικητή έρχεται εν μέσω της προσπάθειας για την ενίσχυση του εσωτερικού ελέγχου σε δημόσια νοσοκομεία και να εξασφαλισθεί η διαφάνεια και η σωστή λειτουργία του συστήματος υγείας.

Exit mobile version