Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για την κακοκαιρία Daniel

Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για την κακοκαιρία Daniel

Το πρωί της Πέμπτης, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν το τρίτο ισχυρό κύμα της κακοκαιρίας Daniel, σύμφωνα με το νέο ενημερωμένο ειδικό δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Πέμπτη στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, ειδικότερα στους νομούς Ευρυτανίας και Φθιώτιδας, καθώς και στη βόρεια Εύβοια.

Τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν ιδιαίτερα στα ανατολικότερα τμήματα της Θεσσαλίας και των Σποράδων από το πρωί. Ωστόσο, από το αργό απόγευμα αναμένεται υποχώρηση των καιρικών φαινομένων.

Στην Αττική, αναμένονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές ή προσωρινές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου, με ελαφρά χαμηλότερες τιμές στα βόρεια και ανατολικά.

Οι άνεμοι αναμένεται να πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με μέτριη ένταση 4-5 μποφόρ, ενώ σε ορισμένες περιοχές του ανατολικού και νότιου τμήματος θα είναι ισχυροί 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή προσωρινές καταιγίδες, αλλά αναμένεται βελτίωση του καιρού κατά την διάρκεια της Πέμπτης. Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου, με ασθενείς έως μέτριους ανέμους από βόρειες κατευθύνσεις στο Θερμαϊκό, με ταχύτητα 3-4 μποφόρ.

Exit mobile version