Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ρώσοι ανακοίνωσαν ότι κατέστρεψαν ένα βρετανικό άρμα μάχης «Challenger 2»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ρώσοι ανακοίνωσαν ότι κατέστρεψαν ένα βρετανικό άρμα μάχης «Challenger 2»

Ρωσικές δυνάμεις στη νότια Ουκρανία κατέστρεψαν ένα βρετανικό άρμα μάχης Challenger 2, σύμφωνα με δημοσίευμα του εκπροσώπου από τη Μόσχα. Ο αξιωματούχος ανήρτησε ένα βίντεο στο Telegram που δείχνει το καμένο κουφάρι του άρματος. Σημειώνεται ότι η Βρετανία είχε στείλει 14 τέτοια άρματα στην Ουκρανία τον Μάρτιο, στο πλαίσιο της υποστήριξής της για την ουκρανική αντεπίθεση.

Συγκεκριμένα, ο Βλαντίμιρ Ρογκόφ, αξιωματούχος της Μόσχας από τη νότια Ζαπορίζια, ανέφερε σε μια ανάρτηση στο Telegram ότι το βρετανικό άρμα πυρπολήθηκε κατά τη διάρκεια μαχών κοντά στο χωριό Ρομπότινε. Το άρμα ανήκε στην 82η Ταξιαρχία του ουκρανικού στρατού και είχε ως στόχο να φθάσει στην Κριμαία, τη χερσόνησο που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014. Ωστόσο, καταστράφηκε στην πρώτη γραμμή της ρωσικής άμυνας.

Το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα δείχνει το άρμα να φλέγεται, με πυκνό γκρίζο καπνό να ανεβαίνει στον ουρανό. Παρόλα αυτά, το πρακτορείο Reuters δεν επιβεβαιώνει την εγκυρότητα των δηλώσεων του Ρογκόφ.

Οι ρωσικές αρχές έχουν δηλώσει προηγουμένως ότι κατέστρεψαν γερμανικά άρματα Leopard 2 και αμερικανικά στρατιωτικά οχήματα, καθώς και άλλον εξοπλισμό από δυτικές χώρες, όπως Γαλλία και Δανία, που είχε αποσταλεί στην Ουκρανία.

Exit mobile version