ΣΥΡΙΖΑ για Βαρβιτσιώτη: Να τον αποπέμψει ο Μητσοτάκης – με τις δηλώσεις του εξισώσει θύτες και θύμα

ΣΥΡΙΖΑ για Βαρβιτσιώτη: Να τον αποπέμψει ο Μητσοτάκης

“Ο κ. Βαρβιτσιώτης δεν μόνο δεν έδειξε την επιθυμία να ζητήσει τουλάχιστον συγγνώμη για τη σκληρή δήλωσή του, η οποία προκάλεσε αντιδράσεις σε όλη την κοινωνία, αλλά τολμά να απαιτεί ακόμα και περισσότερα. Είναι απολύτως αξιοκατάκριτο!”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΣΥΡΙΖΑ.

“Μετά από όλα αυτά, ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο της απομάκρυνσης του κ. Βαρβιτσιώτη από τη θέση του. Κάθε καθυστέρηση σε αυτό το θέμα ενισχύει την εντύπωση ότι τον προστατεύει”, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ο υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, δήλωσε την Τετάρτη (06/09) :

«Σήμερα, η Ελλάδα παρακολουθεί με φρίκη και σοκ αυτά τα βίντεο και μία συμπεριφορά που δεν είναι μόνο καταδικαστέα κι εγκληματική, αλλά προσβάλλει και την ποιότητα της ελληνικής ναυτοσύνης. Το να θεωρήσει κάποιος ότι εγώ εξισώνω τον θύτη με το θύμα, είναι μία ακραία υπερβολή και – να μην σας πω – και προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης ενός τόσο τραγικού γεγονότος».

Στην αρχική του δήλωση για το συμβάν, ο υπουργός, μεταξύ άλλων είχε αναφέρει:

«…….Θεωρώ ότι σήμερα υπάρχουν αυτοί που θρηνούν τον αδικοχαμένο και υπάρχουν και αυτοί που θρηνούν για αυτούς που πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους, να φέρουν ένα μεροκάματο, και σήμερα βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία…»

Exit mobile version