Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το Φεγγάρι απομακρύνεται από τη Γη – η ημέρα μεγαλώνει σε 25 ώρες

Κάτι τέτοιο έχει ως αποτέλεσμα ο πλανήτης μας να περιστρέφεται πιο αργά, που με τη σειρά του επιτρέπει στο φεγγάρι να κάνει κίνηση ταλάντωσης. Μελετώντας το φεγγάρι σε σχέση με τη γη οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ουράνιο αυτό σώμα απομακρύνεται με ρυθμό 3.82 εκατοστά ανά έτος. Σύμφωνα με την έρευνα, η πολύ μικρή αυτή μετατόπιση σημαίνει ότι σε 200 εκατομμύρια χρόνια, η ημέρα στη Γη θα έχει αυξηθεί από 24 ώρες σε 25. Μιλώντας για τα ευρήματα της έρευνας ο καθηγητής Stephen Meyers δήλωσε: Καθώς το φεγγάρι απομακρύνεται, η γη μοιάζει με έναν περιστρεφόμενο αθλητή του καλλιτεχνικού πατινάζ που επιβραδύνει καθώς τεντώνει τα χέρια του.

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι καθώς το Φεγγάρι απομακρύνεται από τη Γη, η διάρκεια της ημέρας αυξάνεται με αργούς ρυθμούς. Μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Winsonsin κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, με την πάροδο εκατομμυρίων χρόνων, η βαρυτική αλληλεπίδραση μεταξύ της Γης και του Φεγγαριού μειώνεται.

Αυτή η μείωση έχει ως αποτέλεσμα την επιβράδυνση του ρυθμού περιστροφής της Γης, επιτρέποντας στο Φεγγάρι να αναπτύσσει κίνηση ταλάντωσης. Μελετώντας αυτήν την δυναμική σχέση μεταξύ της Γης και του Φεγγαριού, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το Φεγγάρι απομακρύνεται με ταχύτητα 3,82 εκατοστών ανά έτος.

Σύμφωνα με την έρευνα, αυτή η μικρή μετατόπιση σημαίνει ότι, σε διάστημα 200 εκατομμυρίων χρόνων, η διάρκεια της ημέρας στη Γη θα αυξηθεί από 24 ώρες σε 25. Μιλώντας για τα αποτελέσματα της έρευνας, ο καθηγητής Stephen Meyers δήλωσε: “Καθώς το Φεγγάρι απομακρύνεται, η Γη μοιάζει με έναν αθλητή στο καλλιτεχνικό πατινάζ που επιβραδύνει καθώς απλώνει τα χέρια του”.

Exit mobile version