Αγωνία στη Λάρισα: Έφτασε τα 12 μέτρα ο Πηνειός

Αγωνία στη Λάρισα: Έφτασε τα 12 μέτρα ο Πηνειός

Η Θεσσαλία βρίσκεται σε μία δύσκολη κατάσταση, καθώς η ανησυχία αυξάνεται για τους αγνοούμενους και την πόλη της Λάρισας μετά την ισχυρή κακοκαιρία “Daniel”. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό, η στάθμη του ποταμού Πηνειού έχει ξεπεράσει τα 10 μέτρα και πλησιάζει τα 12 μέτρα σε περιοχές όπως Γιάννουλη, Άγιο Θωμά, Εργατικές Κατοικίες και Ιπποκράτη.

Επιπλέον, οι επιχειρήσεις σήμερα εστιάζονται στην Πεδιάδα, καθώς αυξάνεται η ανησυχία για τις περιοχές της Καρδίτσας και των Τρικάλων. Αυτές οι περιοχές έχουν πληγεί από πλημμύρες, και δεκάδες άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι υπό δύσκολες συνθήκες για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα.

Οι κάτοικοι μεταφέρονται σε γυμναστήρια της Λάρισας ή σε δωμάτια ξενοδοχείων που έχουν ήδη κλείσει μόνοι τους, καθώς δεν έχει παράσχει βοήθεια η Πολιτεία. Οι καταγγελίες για την παντελή απουσία του Δήμου στην περιοχή γίνονται όλο πιο συχνές και έντονες.

Εκτός από την ΕΜΑΚ και την Πυροσβεστική, εθελοντικές ομάδες από Θεσσαλία και Πειραιά καθώς και η Ομάδα Ορμητικών Νερών της 8ης ΕΜΑΚ Θεσσαλίας σπεύδουν να βοηθήσουν και να διασώσουν όσους εξακολουθούν να είναι εγκλωβισμένοι. Οι πληγείσες περιοχές μοιάζουν σαν ατέλειωτη λίμνη και η κατάσταση δεν δείχνει να βελτιώνεται.

Exit mobile version