ΗΠΑ: Υποψήφια ξανά η 83χρονη Πελόζι

ΗΠΑ: Υποψήφια ξανά η 83χρονη Πελόζι

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, η οποία πλέον έχει φτάσει στα 83 της χρόνια, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για την επανεκλογή της στην έδρα της στην Καλιφόρνια. Στο πλαίσιο αυτής της ανακοίνωσης, υπογράμμισε τη σημασία της χώρας της να διατηρεί την λάμψη της σημαίας της πάντοτε, δηλώνοντας: “Γι’ αυτό τον λόγο, επιδιώκω την επανεκλογή μου στην θέση αυτή.”

Αυτή η εξέλιξη έρχεται την ίδια στιγμή που στις Ηνωμένες Πολιτείες διεξάγονται συζητήσεις σχετικά με τη γήρανση της πολιτικής ηγεσίας, καθώς ο πρόεδρος Μπάιντεν βρίσκεται στα 80 του χρόνια και ο αντίπαλός του, ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, στα 77.

Πρώτη γυναίκα που κατείχε τη θέση του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων του Κογκρέσου, η Νάνσι Πελόζι είχε αρνηθεί προηγουμένως τον ηγετικό ρόλο των Δημοκρατικών στη Βουλή τον περασμένο Νοέμβριο, εκφράζοντας την επιθυμία της να αφήσει χώρο για τη νεότερη γενιά. Πλέον εκπροσωπεί την Καλιφόρνια στον ρόλο της απλής βουλευτού, αλλά διατηρεί σημαντική επιρροή στον Λόφο του Καπιτωλίου από το 1987.

Η Πελόζι, είναι το τρίτο ισχυρότερο πρόσωπο μετά τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο γνωστή, είναι γνωστή για τον ρόλο της ως πρώτη που τάχθηκε ανοικτά εναντίον του προηγούμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Exit mobile version