Μαρόκο: Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νεκροί του σεισμού

Μαρόκο: Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νεκροί του σεισμού

Ο φονικός σεισμός που έπληξε το Μαρόκο μετατράπηκε σε μια ανείπωτη τραγωδία, καθώς πάνω από 1.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, και ο αριθμός των τραυματιών έχει διπλασιαστεί σε λίγες ώρες από την τελευταία εκτίμηση. Ταυτόχρονα, περίπου τα 2/3 των τραυματιών βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο σεισμός μεγέθους 7 Ρίχτερ που πλήττει την περιοχή Ιγκίλ της επαρχίας Αλ Χαούζ και την ιστορική πόλη Μαρακές έχει προκαλέσει φόβο και πανικό μεταξύ των κατοίκων. Παράλληλα, έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές σε κτίρια και υποδομές.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών του Μαρόκο, τουλάχιστον 1.037 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, κυρίως στο Μαρακές και σε πέντε επαρχίες γύρω από το επίκεντρο του σεισμού. Άλλοι 1.204 άνθρωποι τραυματίστηκαν, με 721 από αυτούς να βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί περισσότερο καθώς οι έρευνες συνεχίζονται και οι διασώστες φτάνουν σε απομακρυσμένες περιοχές. Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι πολλά κτίρια έχουν καταρρεύσει λόγω του σεισμού, κυρίως στις επαρχίες και τους δήμους της Χαούζ, του Μαρακές, του Ουαρζαζάτ, του Αζιλάλ, του Σισαούα και του Ταρούντάντ.

Αυτή θεωρείται η χειρότερη σεισμική καταστροφή που έχει πλήξει το Μαρόκο από το 2004, όταν ένας σεισμός μεγέθους 6,3 βαθμών συγκλόνισε την επαρχία Αλ Χοσέιμα, προκαλώντας τον θάνατο 628 ανθρώπων και σημαντικές υλικές ζημιές.

Exit mobile version