Απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου εξαιτίας των μποφόρ – Η πρόγνωση του καιρού

Απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά,της Ραφήνα και του Λαυρίου εξαιτίας των μποφόρ - Η πρόγνωση του καιρού

Σε ισχύ έχει τεθεί απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ.

Το Ρίο-Αντίρριο παραμένει κλειστό. Όσοι επιβάτες πρόκειται να αναχωρήσουν σήμερα καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνήσουν με τα αρμόδια λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για πιθανές αλλαγές ή τροποποιήσεις στα δρομολόγια.

Για σήμερα, οι μετεωρολογικές προβλέψεις αναφέρουν γενικά αίθριο καιρό, με ελάχιστες προσωρινές νεφώσεις στα ανατολικά παράλια και το νότιο Αιγαίο. Στα βόρεια της Κρήτης και στα νότια Δωδεκάνησα αναμένονται τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοβορειοανατολικοί στα δυτικά, με ένταση 4 με 6, στα ανατολικά 6 με 7, και στο Αιγαίο τοπικά 8 με 9 μποφόρ, αλλά αναμένεται να εξασθενήσουν από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει σημαντική μεταβολή, θα κυμαίνεται από 27 έως 31 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά, ενώ στα νησιά αναμένεται να κυμαίνεται από 29 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Σην Αττική, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με μερικές τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί με ένταση 5 με 7, και στα ανατολικά τοπικά 8 με 9 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version