Προκριματικά Euro 2024: Ξέσπασε η Ελλάδα- Νίκησε το Γιβραλτάρ με 5-0

Προκριματικά Euro 2024: Ξέσπασε η Ελλάδα- Νίκησε το Γιβραλτάρ με 5-0

Η Εθνική Ελλάδας εντυπωσίασε στην αναμέτρησή της με το Γιβραλτάρ, παρουσιάζοντας διαστήματα καλού ποδοσφαίρου και επικρατώντας με 5-0 στην 6η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2024.

Με αυτό το νικητήριο αποτέλεσμα, η ελληνική ομάδα έφτασε του 9 βαθμούς, έπειτα από 5 αγώνες, ενώ το Γιβραλτάρ παραμένει χωρίς βαθμό και χωρίς νίκη μετά από 5 αναμετρήσεις. Τα γκολ για την Ελλάδα πέτυχαν οι Πέλκας (στο 9′), Μαυροπάνος (στο 23′ και 82′), και Μασούρας (στο 70′ και +90′).

Από την αρχή του αγώνα, η ελληνική ομάδα έδειξε τις προθέσεις της και χάνοντας πρώτη ευκαιρία στο 7′, όταν η μπάλα πέρασε άουτ μετά από κόρνερ του Μπακασέτα. Σε μόλις δύο λεπτά (στο 9′), μετά από εξαιρετική πάσα του Μπουχαλάκη, ο Γιαννούλης έδωσε το γύρισμα, ο τερματοφύλακας του Γιβραλτάρ απέκρουσε αρχικά, αλλά ο Πέλκας πήρε το ριμπάουντ και άνοιξε το σκορ.

Η Εθνική συνέχισε να ασκεί πίεση και στο 23′ μετά από κόρνερ του Πέλκα, ο Μαυροπάνος πέτυχε το δεύτερο γκολ με κεφαλιά. Αυτό ήταν το πρώτο τέρμα του παίκτη της Γουέστ Χαμ με την εθνική φανέλα.

Στο 33′, χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία όταν το σουτ του Παυλίδη από μακρινή απόσταση αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα του Γιβραλτάρ, και στη συνέχεια ο Ρότας δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ένα δοκάρι για την Ελλάδα στο 51′, όταν το κόρνερ του Πέλκα βρήκε το δοκάρι του Γιβραλτάρ. Παρά τη μείωση του ρυθμού, η ελληνική ομάδα κατάφερε να σκοράρει και για τρίτη φορά στο 70′, όταν ο Μασούρας εκμεταλλεύτηκε ένα κακό γύρισμα των παικτών του Γιβραλτάρ και πέτυχε το τρίτο γκολ.

Στο 82′, ο Κώστας Μαυροπάνος πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ, ανεβάζοντας το σκορ στο 4-0, ενώ το τελικό 5-0 διαμορφώθηκε στο χρόνο καθυστέρησης του αγώνα, με τον Μασούρας να βρίσκει τα δίκτυα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΕΛΛΑΔΑ (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Ρότα (84΄ Χατζηγιοβάνης), Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Γιαννούλης, Μπουχαλάκης (68΄ Παπανικολάου), Πέλκας (84΄ Αλεξανδρόπουλος), Μπακασέτας, Μασούρας, Φούντας (68΄ Ιωαννίδης), Παυλίδης (68΄ Γιακουμάκης)

ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ (Χούλιος Ρίμπας): Κούλινγκ, Χάρτμαν (84΄ Μπαντρ), Μπρίτο, Ρ. Τσιπολίνα, Μουέλχι (90΄ Σάντος), Τζόλεϊ, Πόσο (90΄ Κασιάρο), Σέρτζεντ, Ρόναν, Γουόκερ, Ντε Μπαρ

Η βαθμολογία σον όμιλο (αγώνες, γκολ, βαθμοί):
1. Γαλλία 5 11-0 15
2. Ολλανδία 4  8-5 9
3. Ελλάδα 5  10-5 9
4. Ιρλανδία 5  5-7 3
5. Γιβραλτάρ 5 0-17 0

Exit mobile version