Απίστευτη γκάφα της ΕΠΟ με την εθνική ομάδα!

Απίστευτη γκάφα ολκής ΕΠΟ με την εθνική ομάδα!

Ευτυχώς, την Κυριακή το βράδυ, η Εθνική Ελλάδος στο ποδόσφαιρο αντιμετώπισε το Γιβραλτάρ και όχι κάποιον άλλο αντίπαλο από το δεύτερο προκριματικό γκρουπ του EURO 2024. Διότι θα έπαιζε ένα πιο κρίσιμο ματς χωρίς τέσσερις από τους βασικούς παίκτες της, χωρίς λόγο ή αιτία!

Φαίνεται πως προκλήθηκε σύγχυση στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, και την Παρασκευή το πρωί υπήρχε η ενημέρωση ότι οι ποδοσφαιριστές Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Σιώπης και Μάνταλος είχαν τιμωρηθεί λόγω καρτών και ότι δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα με το Γιβραλτάρ. Αν όμως κοιτάξουμε προσεκτικά, θα δούμε ότι αυτοί οι ποδοσφαιριστές… είχαν όντως το δικαίωμα να αγωνιστούν!

Όλοι τους είχαν συμπληρώσει δύο κίτρινες κάρτες, και στην ΕΠΟ θεώρησαν ότι ήταν τιμωρημένοι. Ωστόσο, αυτό είναι το σύστημα που ισχύει στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA, όχι στα προκριματικά του EURO. Σύμφωνα με το άρθρο 54, παράγραφος 2, των κανονισμών της ΟΥΕΦΑ για το EURO (προκριματικά και τελικά), «στην προκριματική φάση, παίκτες και μέλη των ομάδων τιμωρούνται από το επόμενο ματς, μετά από τρεις κίτρινες»!

Επομένως, η απουσία τους από τον αγώνα θα μπορούσε να αποφευχθεί, και ακόμα χειρότερο, η -υποτιθέμενη- τιμωρία παραμένει ενεργή, σημαίνοντας ότι αν δεχθούν κάρτα στο επόμενο παιχνίδι με την Ιρλανδία, θα χάσουν τον εντός έδρας αγώνα με την Ολλανδία.

Exit mobile version