Κρεμαστή γέφυρας των Τεμπών: Θέμα ωρών η κατάρρευσή της

Κρεμαστή γέφυρας των Τεμπών: Θέμα ωρών η κατάρρευσή της

Η κατάρρευση της ιστορικής κρεμαστής γέφυρας των Τεμπών είναι πλέον θέμα ωρών, καθώς ένα νέο βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, δείχνει ότι η γέφυρα έχει ήδη υποστεί σοβαρές ζημιές σε αρκετά σημεία.

Στις εικόνες, μπορούμε να δούμε την ορμητική ροή του ποταμού Πηνειού και την γέφυρα να είναι πλέον ετοιμόρροπη. Οι αρμόδιοι φορείς εκφράζουν σοβαρές ανησυχίες και δηλώνουν ότι αν η ροή αυτή συνεχιστεί, είναι σχεδόν βέβαιο ότι η γέφυρα δεν θα αντέξει την πίεση και θα καταρρεύσει από τα ορμητικά νερά.

Κάτοικοι της περιοχής παρακολουθούν τον εφιάλτη της κατάρρευσης και περιμένουν το μοιραίο. “Δεν νομίζω ότι θα μείνει αύριο όρθια, έχει καταστραφεί τελείως”, αναφέρει ένα άτομο στο βίντεο, ενώ παρακολουθεί με αγωνία την επερχόμενη κατάρρευση της γέφυρας των Τεμπών.

Το κατάστρωμα της γέφυρας βρίσκεται σε ύψος 18 μέτρων από την επιφάνεια του ποταμού, κατευθύνεται προς το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, έχει συνολικό μήκος 2,10 μέτρα και πλάτος 1,4 μέτρα. Η κατασκευή της ξεκίνησε το 1959 και ολοκληρώθηκε το 1960, με συνολικό κόστος 13,6 εκατομμυρίων δραχμών.

Exit mobile version