Σταματούν προσωρινά οι πλειστηριασμοί στις πληγείσες περιοχές – Δεν μετατίθενται οι αυτοδιοικητικές εκλογές

Σταματούν προσωρινά οι πλειστηριασμοί στις πληγείσες περιοχές - Δεν μετατίθενται οι αυτοδιοικητικές εκλογές

Η κυβέρνηση, αντιμετωπίζοντας τις συνέπειες της κακοκαιρίας “Daniel”, προβαίνει σε νομικά μέτρα για την προστασία και υποστήριξη των πληγέντων πολιτών σε περιοχές όπως η Ρόδος, η Κόρινθος, η Βοιωτία, και περιοχές της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής.

Συγκεκριμένα, εκδόθηκε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, στην οποία προβλέπεται αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, καθώς και των πλειστηριασμών για ένα εξάμηνο, από τις 6 Σεπτεμβρίου έως τις 10 Νοεμβρίου. Οι αποφάσεις αυτές αναμένεται να ληφθούν από την Κεντρική Επιτροπή Κρατικής Αρωγής και να εφαρμοστούν με ορίζοντα εξαμήνου, όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός.

Τα μέτρα στήριξης περιλαμβάνουν επίσης μια τριετή απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, απόφαση στην οποία συμπεριλαμβάνονται και τα αγροτεμάχια.

Επιπλέον, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προβλέπει τη μετάθεση της ημερομηνίας ανακήρυξης συνδυασμών, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 10 Σεπτεμβρίου, στις 15 Σεπτεμβρίου, λόγω της αναστολής της λειτουργίας των δικαστηρίων στην περιοχή.

Πάντως, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αυτή η μετάθεση δεν επηρεάζει τις ημερομηνίες των εκλογών.

Exit mobile version