Θεσσαλονίκη: “Σήκωσαν” χρηματοκιβώτιο με 500.000 ευρώ – Τι ρόλο έπαιξε η οικιακή βοηθός

Θεσσαλονίκη: "Σήκωσαν" χρηματοκιβώτιο με 500.000 ευρώ - Τι ρόλο έπαιξε η οικιακή βοηθός

Στη Θεσσαλονίκη, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη μιας 27χρονης οικιακής βοηθού, η οποία εμπλέκεται σε μια υπόθεση κλοπής χρηματοκιβωτίου από ένα διαμέρισμα. Το περιεχόμενο του χρηματοκιβωτίου ανέρχεται σε πάνω από 500.000 ευρώ. Το περιστατικό συνέβη τον Ιούλιο του 2019, όταν η γυναίκα αφαίρεσε κοσμήματα αξίας 500.000 ευρώ και 8.000 ευρώ σε μετρητά από το χρηματοκιβώτιο.

Οι αρχές, μέσω του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας Θεσσαλονίκης, εντόπισαν τέσσερα άτομα από τη Γεωργία που εμπλέκονταν στην υπόθεση. Εκτός από την 27χρονη, υπάρχουν τρεις άνδρες, 39, 52 και 46 ετών, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες είτε ως φυσικοί δράστες είτε ως συνεργοί.

Οι δράστες εισήλθαν στο διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, χωρίς να προκαλέσουν ζημιά και χωρίς να αφήσουν ίχνη και πήραν το χρηματοκιβώτιο με ένα αυτοκίνητο διαφυγής. Η εξιχνίαση της υπόθεσης έγινε κατόπιν συνεργασίας με την EUROPOL.

Ο 46χρονος είχε συλληφθεί προηγουμένως και αφέθηκε ελεύθερος υπό περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του. Ωστόσο, οι δύο συγκατηγορούμενοι σε αυτήν την υπόθεση, που παραμένουν ασύλληπτοι, φαίνεται ότι διέφυγαν στο εξωτερικό, και σε βάρος τους εκδόθηκαν ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης.

Exit mobile version