Δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τον Μπελέρη: Οι αλβανικές Αρχές πρέπει να τηρήσουν τους νόμους

Δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τον Μπελέρη: Οι αλβανικές Αρχές πρέπει να τηρήσουν τους νόμους

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών αποστέλλει ένα μήνυμα προς τις αλβανικές αρχές σχετικά με την υπόθεση του εκλεγμένου δημάρχου της Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη.

Σε απάντηση ερώτησης από Έλληνες δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι «είμαστε ενήμεροι για την υπόθεση (της κράτησης του Φρέντι Μπελέρη) και προσδοκούμε από τις αλβανικές αρχές να τηρήσουν τις νόμιμες διαδικασίες σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο της χώρας».

Ο Φρέντι Μπελέρης συνελήφθη στις 12 Μαΐου από τις αλβανικές αρχές υπό την κατηγορία της διαφθοράς κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του.

Το Ειδικό Δικαστήριο για τη Διαφθορά και το Οργανωμένο Έγκλημα έχει ορίσει την πρώτη προκαταρκτική ακροαματική διαδικασία για αύριο, Πέμπτη, ενόψει της δίκης του δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη και του συνεργάτη του, Παντελή Κοκαβέση, που κατηγορούνται για «ενεργητική διαφθορά σε εκλογές».

Σύμφωνα με το himara.gr, η υπεράσπιση του δημάρχου Χειμάρρας κατέθεσε δύο νέες προσφυγές στο Ανώτατο Δικαστήριο. Σε μία από αυτές, ζητούν να χαρακτηρισθεί ως παράνομη η σύλληψή του, ενώ στην άλλη, ζητούν να κριθεί παράνομη η υποκλοπή της Εισαγγελίας Αυλώνας , η οποία επέτρεψε η μυστική φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση της υποτιθέμενης παράδοσης 40.000 λεκ για εξαγορά ψήφων.

Exit mobile version