Ολλανδία: Βρέθηκε πίνακας του Βαν Γκογκ που είχε κλαπεί από ολλανδικό μουσείο

Ολλανδία: Βρέθηκε πίνακας του Βαν Γκογκ που είχε κλαπεί από ολλανδικό μουσείο

Ένας πίνακας του Βίνσεντ Βαν Γκογκ, που είχε κλαπεί από ένα μικρό ολλανδικό μουσείο το 2020 κατά τη διάρκεια του lockdown λόγω της πανδημίας της COVID-19, βρέθηκε, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ινστιτούτο που ανήκει το έργο.

“Έχουμε εξαιρετικά ευχάριστα νέα. Ο πίνακας ‘Ο κήπος στο Nuenen’ (‘Lentetuin’ ή ‘Spring Garden’) επέστρεψε στο μουσείο Groninger 3,5 χρόνια μετά την κλοπή του”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του μουσείου.

Ο πίνακας, που φιλοτεχνήθηκε το 1884, εκλάπη από το μουσείο Singer Laren, στα ανατολικά του Άμστερνταμ, όπου είχε δοθεί δανεικός για μια έκθεση. Η κλοπή συνέβη κατά τη διάρκεια του lockdown λόγω της πανδημίας της COVID.

Εκείνη την περίοδο, η ολλανδική αστυνομία δημοσίευσε υλικό από κάμερες ασφαλείας που δείχνει τη στιγμή που οι δράστες εισέβαλαν στο μουσείο Singer Laren στις 30 Μαρτίου, σπάζοντας τα γυάλινα παράθυρα για να κλέψουν τον πίνακα. Το έργο απεικονίζει τον κήπο της ενορίας του Νούενεν, τη μικρή ολλανδική πόλη όπου ζούσαν οι γονείς του Βαν Γκογκ.

“Ο πίνακας έχει υποστεί κάποιες φθορές, αλλά – εκ πρώτης όψεως- βρίσκεται σε καλή κατάσταση”, ανακοίνωσε το μουσείο Groninger και πρόσθεσε ότι το έργο τέχνης βρίσκεται πλέον στο Μουσείο Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ και απαιτεί επιπλέον εξετάσεις πριν από την επιστροφή του.

Exit mobile version