Θεσσαλία: Βοήθεια 2,25 δις από την ΕΕ

Θεσσαλία: Βοήθεια 2,25 δις από την ΕΕ

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εξέφρασε τη δέσμευση της Κομισιόν για ταχεία και ευέλικτη αντίδραση, διασφαλίζοντας τη χρήση όλων των διαθέσιμων πόρων της ΕΕ προκειμένου να στηρίξει την Ελλάδα μετά τις καταστροφές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία Daniel. Αυτά ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια των κοινών της δηλώσεων με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά τη συνάντησή τους στο Στρασβούργο.

Η πρόεδρος της Κομισιόν αποκάλυψε πέντε πηγές χρηματοδότησης που θα διατεθούν για την Ελλάδα, ανακοινώνοντας ότι θα διατεθούν συνολικά κεφάλαια ύψους έως και 2,25 δισεκατομμύρια ευρώ:

Όπως είπε:

Η πρόεδρος της Κομισιόν επεσήμανε ότι η καταστροφή στην Ελλάδα είναι ασύλληπτη και αναφέρθηκε σε “πολύ λυπηρές εικόνες από τη χώρα”.

“Η Ευρώπη βρίσκεται δίπλα στους αδύναμους και θέλω να γνωρίζετε ότι θα είμαστε δίπλα στην Ελλάδα και στους Έλληνες”, πρόσθεσε η κυρία φον ντερ Λάιεν, τονίζοντας ότι η αλληλεγγύη ήταν το κύριο θέμα της συνάντησης μεταξύ Ελλήνων υπουργών και ευρωπαίων επιτρόπων.

Επίσης, ανακοίνωσε τη δημιουργία ειδικής ομάδας εργασίας που θα αρχίσει να λειτουργεί από σήμερα. “Μαζί θα βρούμε τους καλύτερους τρόπους για να στηρίξουμε τους Έλληνες. Οι Έλληνες μπορούν να βασίζονται στην Ευρώπη για γρήγορη στήριξη και ευελιξία. Είμαστε δίπλα σας για την ανασυγκρότηση και την ανοικοδόμηση”, κατέληξε.

Exit mobile version