Βόλος: Χωρίς πόσιμο νερό για 8η μέρα – Απελπιστική η κατάσταση στο Πήλιο

Βόλος: Χωρίς πόσιμο νερό για 8η μέρα - Απελπιστική η κατάσταση στο Πήλιο

Οι κάτοικοι του Βόλου και του Πηλίου βρίσκονται σε αγώνα επιβίωσης για την όγδοη συνεχή ημέρα, καθώς προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις ανείπωτες καταστροφές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία Daniel την προηγούμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, η έλλειψη καθαρού πόσιμου νερού, η πανταχού παρούσα λάσπη και σκόνη που σκεπάζει την περιοχή, το καταστραμμένο οδικό δίκτυο και η αδυναμία πρόσβασης σε αρκετές περιοχές αποτελούν τον ενδεικτικό αντίκτυπο των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες και την καταστροφή πολλών ρεμάτων.

Στην πόλη του Βόλου, το πιο κρίσιμο πρόβλημα είναι η έλλειψη πόσιμου νερού. Οι ειδικοί της ΕΥΔΑΠ που κλήθηκαν από την Αθήνα επισημαίνουν ότι μεγάλο μέρος του υδροδοτικού δικτύου έχει καταστραφεί, και προτείνουν την εγκατάσταση ενός ταχυδιυλιστηρίου που θα παρέχει πόσιμο νερό στην πόλη.

Από την πλευρά της, η ΔΕΥΑ Μείζονος Βόλου, μέσω του δημάρχου της πόλης, Αχιλλέα Μπέου, δηλώνει ότι το πρόβλημα αναμένεται να λυθεί σε 15-20 ημέρες. Εν τω μεταξύ, παρέχει μη πόσιμο νερό σε διάφορες περιοχές της πόλης, προσπαθώντας να εξυπηρετήσει τα νοικοκυριά μόνο για οικιακή χρήση.

Στο Πήλιο, η κατάσταση είναι εξίσου απελπιστική τόσο στο Ανατολικό όσο και στο Νότιο Πήλιο. Οι προσπάθειες πρόσβασης σε πολλές περιοχές, όπως Ζαγορά, Πουρί, Χορευτό, Μακρυρράχη, Μούρεσι, Ανήλιο, Άγιο Δημήτριο, Ξουρίχτι, και Ανάληψη, είναι σχεδόν αδύνατες. Πολλές γέφυρες έχουν καταρρεύσει και σημεία του οδικού δικτύου έχουν εξαφανιστεί.

Exit mobile version