Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι, πώς, που ψηφίζουν για πρόεδρο – Τα έγγραφα και το ωράριο της κάλπης

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι, πώς, που ψηφίζουν για πρόεδρο - Τα έγγραφα και το ωράριο της κάλπης

Την ερχόμενη Κυριακή, συγκεκριμένα στις 17 Σεπτεμβρίου 2023, έχουν προγραμματιστεί οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Η κ. Κουμουνδούρου ανακοίνωσε λεπτομέρειες σχετικά με τη συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία μέσω επίσημης ανακοίνωσης.

Οι κάλπες θα ανοίξουν την Κυριακή στις 8:00 π.μ. και θα παραμείνουν ανοικτές μέχρι τις 8:00 μ.μ.

  1. Πώς μπορώ να ψηφίσω για τον πρόεδρο; Το δικαίωμα ψήφου παρέχεται σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, που έχουν εγγραφεί ως μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικής Συμμαχίας μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου, ή εγγραφούν μέλη ακόμη και την ημέρα των εκλογών στα εκλογικά τμήματα.
  2. Πότε μπορώ να ψηφίσω; Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023, από τις 8:00 π.μ. έως τις 8:00 μ.μ.
  3. Πού μπορώ να ψηφίσω; Έχουν οριστεί 570 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα, και όλοι οι εγγεγραμμένοι μέλη, ακόμη και αυτοί που εγγράφονται την ημέρα των εκλογών, μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα σε όλη την Ελλάδα, ακόμη κι αν βρίσκονται εκτός της εκλογικής τους περιφέρειας.
  4. Τι πρέπει να έχω μαζί μου; Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία απαιτείται η προσκόμιση αστυνομικής ταυτότητας, διαβατηρίου, διπλώματος οδήγησης, βιβλιαρίου υγείας, άδειας διαμονής, visa, ή μπλε βεβαίωσης. Επιπλέον, για τη συμμετοχή απαιτείται η καταβολή εκλογικής συνδρομής ύψους 2 ευρώ.

Οι μετανάστες και όσοι είναι κάτω των 17 ετών πρέπει να επιδείξουν νόμιμο έγγραφο που να πιστοποιεί την ταυτοπροσωπία τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

  1. Πώς μπορώ να ψηφίσω από το εξωτερικό; Για τους κατοίκους του εξωτερικού, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου από τις 8:00 π.μ. έως τις 8:00 μ.μ. Δικαίωμα ψήφου παρέχεται στα εγγεγραμμένα μέλη και σε όσους εγγραφούν στον ιστότοπο isyriza μέχρι την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, στις 2:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας.
Exit mobile version