Κιμ Γιονγκ Ουν σε Πούτιν: Υποστηρίζω την ιερή μάχη σας με τη Δύση

Κιμ Γιονγκ Ουν σε Πούτιν: Υποστηρίζω την ιερή μάχη σας με τη Δύση

Ξεκίνησαν χθες οι διμερείς διαπραγματεύσεις μεταξύ του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, στο κοσμοδρόμιο του Βοστότσνι στην ανατολική Ρωσία, όπως αναφέρουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Η συνάντηση πραγματοποιείται στην αίθουσα διαπραγματεύσεων του κοσμοδρομίου, με την παρουσία αντιπροσωπειών από τις δύο χώρες. Σημειώνεται ότι στις συζητήσεις συμμετέχει και ο ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε στον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η Ρωσία βρίσκεται σε έναν ιερό πόλεμο με τη Δύση και ότι οι δύο χώρες μπορούν να συνεργασθούν για να αντιμετωπίσουν τον ιμπεριαλισμό.

Ο Κιμ ανέφερε μέσω διερμηνέα: «Η Ρωσία βρίσκεται σε μια ιερή μάχη για την προστασία της κυριαρχίας της και της ασφάλειάς της έναντι των ηγεμονικών δυνάμεων».

Επίσης, πρόσθεσε: «Θα υποστηρίζουμε πάντα τις αποφάσεις του προέδρου Πούτιν και της ρωσικής ηγεσίας… και θα είμαστε μαζί στη μάχη εναντίον του ιμπεριαλισμού».

Πριν από την έναρξη των συνομιλιών, ο Πούτιν υποσχέθηκε να παράσχει τεχνική υποστήριξη στη Βόρεια Κορέα για την κατασκευή δορυφόρων και ξενάγησε τον Κιμ στις εγκαταστάσεις εκτοξεύσεων δορυφόρων της Ρωσίας, που θεωρούνται από τις πιο σύγχρονες.

Exit mobile version