Κωστής Χατζηδάκης: Κόβεται το market pass – Δεν θα δοθεί παράταση

Κωστής Χατζηδάκης: Κόβεται το market pass – Δεν θα δοθεί παράταση

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χθες, Τετάρτη 13/9, ο Υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, οι δαπάνες που προκύπτουν από τις ζημιές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία “Daniel” θα απαιτήσουν έναν συμπληρωματικό προϋπολογισμό ύψους περίπου 600 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό αποτελεί έναν από τους κύριους λόγους που δεν υπάρχει περιθώριο για την επέκταση του προγράμματος ενίσχυσης των νοικοκυριών μέσω της κάρτας “Market Pass”.

Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών θα υποβάλει σύντομα έναν συμπληρωματικό προϋπολογισμό ύψους περίπου 600 εκατομμυρίων ευρώ λόγω του υψηλού κόστους που προκλήθηκε στην οικονομία από την κακοκαιρία “Daniel”. Επιπλέον, ανέφερε ότι πραγματοποιούνται εκτιμήσεις των ζημιών βάσει των στοιχείων από την κακοκαιρία “Ιανό”, αλλά η πρώτη επίσημη εκτίμηση αναμένεται να παρουσιαστεί στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού στις αρχές του Οκτωβρίου.

Όσον αφορά στις δεσμεύσεις που δόθηκαν από τον Πρωθυπουργό στη ΔΕΘ, ο κ. Χατζηδάκης επιβεβαίωσε ότι θα πραγματοποιηθεί η αυξημένη στήριξη για την προσωπική διαφορά των συνταξιούχων, πιθανόν τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο, καθώς και η αύξηση του κοινωνικού επιδόματος αλληλεγγύης. Αντίθετα, δήλωσε ότι πιστεύει ότι δεν θα υπάρξει επέκταση της κάρτας “Market Pass” λόγω του υψηλού κόστους που προκύπτει από την κακοκαιρία “Daniel”.

Exit mobile version