Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Θεοκλής Ζαούτης

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Θεοκλής Ζαούτης

Ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Θεοκλής Ζαούτης, υπέβαλε την παραίτησή του, σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υγείας. Αυτή η αποχώρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των διοικητικών αλλαγών που εφαρμόζονται στον ΕΟΔΥ.

Οι αλλαγές αυτές περιλαμβάνουν την ανάληψη καθηκόντων διευθύνοντα συμβούλου από τον καθηγητή Εντατικής Θεραπείας, Στέλιο Ορφανό, μετά από απόφαση των υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και Αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Ειρήνης Αγαπηδάκη.

Ο κ. Ζαούτης είχε αναλάβει το αξίωμα του προεδρείου του ΕΟΔΥ τον Οκτώβριο του 2021 κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού. Πηγές από την κυβέρνηση αναφέρουν ότι η αντικατάσταση του κ. Ζαούτη είχε σχεδιαστεί πριν από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία και ανακοινώθηκε πρόσφατα μετά από νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Υγείας που άλλαξε τη δομή του Οργανισμού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η αναπληρώτρια υπουργός, Ειρήνη Αγαπηδάκη, συνεργάζεται επίσης με τον νέο πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Χ. Χατζηχριστοδούλου, καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και με τους επικεφαλής του εργαστηρίου που συνδράμουν στο έργο της επιδημιολογικής επιτήρησης στην περιοχή.

Exit mobile version