ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Κατέθεσε τροπολογία για την «κατάργηση της ποινικής ασυλίας τραπεζιτών για εγκλήματα απιστίας»

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Κατέθεσε τροπολογία για την «κατάργηση της ποινικής ασυλίας τραπεζιτών για εγκλήματα απιστίας»

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε μια τροπολογία-προσθήκη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, σχετικά με τη δημιουργία της “Δικαστικής Αστυνομίας”, για την κατάργηση της ποινικής ασυλίας για τραπεζίτες σε περιπτώσεις απιστίας.

Η τροπολογία προτείνει την κατάργηση της προϋπόθεσης της έγκλησης για τη δίωξη του εγκλήματος της απιστίας (άρθρο 390 παράγραφος 1 εδάφιο β’ του Ποινικού Κώδικα) όταν πρόκειται για τραπεζικές ή χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, επισημαίνουν ότι αυτή η αλλαγή θα επιτρέψει τη δίωξη και την τιμωρία σοβαρών εγκλημάτων σχετικών με τη διασπάθιση χρημάτων, χωρίς να απαιτείται η έγκληση από τους ίδιους τους δράστες. Επισημαίνουν ότι αυτή η αλλαγή είναι απαραίτητη για την ισότητα στη μεταχείριση των ανθρώπων που βρίσκονται σε παρόμοιες καταστάσεις και για την προστασία του δημόσιου συμφέροντος και τη διασφάλιση ότι δεν θα υπάρχουν υπονοούμενα για ευνοϊκή μεταχείριση σε συγκεκριμένες υποθέσεις που αφορούν τον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Επιπλέον, επισημαίνουν ότι αυτή η πρόταση συνάδει με τις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Γ. Φλωρίδη, ο οποίος εξέφρασε την υποστήριξή του για την ανάκληση της ποινικής ασυλίας σε αυτό το πλαίσιο και δήλωσε ότι αυτή η αλλαγή θα πρέπει να πραγματοποιηθεί προς όφελος του ελληνικού λαού.

Exit mobile version