Θεσσαλία: Κίνδυνος για δεκάδες χωριά από την λίμνη Κάρλα που «φούσκωσε» επικίνδυνα

Θεσσαλία: Κίνδυνος για δεκάδες χωριά από την λίμνη Κάρλα που «φούσκωσε» επικίνδυνα

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται τόσο οι τοπικές αρχές όσο και οι κάτοικοι της περιοχής γύρω από τη λίμνη Κάρλα στη Θεσσαλία. Εδώ και δύο ημέρες, η στάθμη της λίμνης έχει αυξηθεί σε επικίνδυνα επίπεδα, ξεπερνώντας τα 6,5 μέτρα, ενώ το όριο ασφαλείας καθορίζεται στα 6,7 μέτρα.

Η λίμνη Κάρλα, που ήταν γνωστή από την αρχαιότητα ως Βοιβηΐς, βρίσκεται νοτιοανατολικά της Λάρισας, κοντά στις βόρειες πλαγιές του Πηλίου. Το 1962 είχε αποξηρανθεί λόγω του υπερβολικού πλημμυρίσματος των γεωργικών καλλιεργειών, ενώ βαλτώδεις εκτάσεις γύρω από αυτήν προκαλούσαν προβλήματα με την παρουσία εντόμων.

Σήμερα, ωστόσο, απειλεί ξανά τα χωριά, τους κατοίκους και τις καλλιέργειες. Προς το παρόν, δεν έχει ληφθεί απόφαση για την εκκένωση των χωριών που βρίσκονται κοντά στη λίμνη, αλλά η κατάσταση παρακολουθείται προσεκτικά.

Ο δήμος Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας, όπου βρίσκεται η λίμνη, συνορεύει με τον δήμο της Κιλελέρ Λάρισας, των οποίων τα χωριά επλήγησαν από πλημμύρες τις προηγούμενες ημέρες. Χθες, ο δήμαρχος της Κιλελέρ, Θανάσης Νασιακόπουλος, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι εάν η στάθμη ανέβει κατά 60 εκατοστά, η λίμνη θα υπερχειλίσει και θα πλημμυρίσει το χωριό Σωτήριο. Ταυτόχρονα, κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της.

Exit mobile version