Ο καιρός σήμερα: Θερμοκρασία πάνω από τα κανονικά επίπεδα

Ο καιρός σήμερα: Θερμοκρασία πάνω από τα κανονικά επίπεδα

Η ΕΜΥ προβλέπει ότι σήμερα, Παρασκευή 15/9, ο καιρός θα είναι αίθριος, με θερμοκρασίες λίγο υψηλότερες από τον κανονικό για αυτήν την εποχή. Παράλληλα, τοπικές νεφώσεις και βροχές ενδέχεται να εμφανιστούν σε διάφορες περιοχές.

Στη Θεσσαλία, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με ενδεχόμενες τοπικές νεφώσεις κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στα βόρεια του νομού Λάρισας, υπάρχει μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρες βροχές.

Γενικότερα, αναμένεται να επικρατεί αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις κυρίως μετά το μεσημέρι στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας. Στα ορεινά της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας, ενδέχεται να προκύψουν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, ενώ στα πελάγη θα υπάρχουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι 3 με 5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ στα νοτιοανατολικά τμήματα του Αιγαίου. Όσον αφορά τις θερμοκρασίες, θα είναι λίγο υψηλότερες από τον μέσο όρο για την εποχή, με τιμές που θα φτάνουν τους 32 έως 34 βαθμούς Κελσίου στην ηπειρωτική Ελλάδα και τους 31 έως 33 βαθμούς Κελσίου στα νησιά.

Στην Αττική, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με άνεμους που θα είναι μεταβλητοί στα 2 με 4 μποφόρ. Οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Για τη Θεσσαλονίκη, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί στα 2 με 3 μποφόρ, και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version