Θεσσαλία: Στους 17 μέχρι στιγμής οι νεκροί και ένας αγνοούμενος στις πλημμύρες – Ανησυχία για τη λίμνη Κάρλα

Θεσσαλία: Στους 17 μέχρι στιγμής οι νεκροί και ένας αγνοούμενος στις πλημμύρες - Ανησυχία για τη λίμνη Κάρλα

Η ταυτότητα της γυναίκας που ανασύρθηκε από την παραλία Θεοτόκος στον οικισμό Λυρή του νοτίου Πηλίου μετά τις πλημμύρες της κακοκαιρίας Daniel, έχει πλέον εξακριβωθεί. Συνολικά, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 17 άτομα.

Η σορός της γυναίκας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Βόλου για νεκροψία – νεκροτομή. Αρχικά, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού είχε κληθεί για αναγνώριση, αλλά η κατάσταση της σορού δεν επέτρεψε να διαπιστωθεί αν πρόκειται για την ίδια.

Για αυτόν τον λόγο, αναμένεται η άφιξη των αδελφών της γυναίκας στη χώρα μας, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν πρόκειται για την αδελφή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το δίκτυο Star, η σορός ανήκει τελικά στη Μικαέλα από την Αυστρία, η οποία αγνοείτο μαζί με τον σύζυγό της.

Το ζευγάρι από την Αυστρία είχε πρόσφατα παντρευτεί και είχε επιλέξει τα Ποτιστικά του Πηλίου ως προορισμό για το ταξίδι του μέλιτος. Όταν έπληξε η κακοκαιρία Daniel, αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν το σπίτι που είχαν μισθώσει, όπου είχαν τα δώρα του γάμου τους. Οι ορμητικοί χείμαρροι όμως παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Η τσάντα της γυναίκας και η φωτογραφική μηχανή του συζύγου της βρέθηκαν μερικές ημέρες αργότερα στην παραλία Ποτιστικά. Ο σύζυγος της γυναίκας παραμένει αγνοούμενος.

Παράλληλα, το ύψος των υδάτων στη λίμνη Κάρλα στα βόρεια της Μαγνησίας αυξάνεται συνεχώς και απειλεί να πλημμυρίσει ακόμα περισσότερες εκτάσεις του θεσσαλικού κάμπου, μεταξύ των νομών Μαγνησίας και Λάρισας. Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ενημερωθεί για τους πιθανούς κινδύνους. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κιλελέρ, Θανάση Νασιακόπουλο, σε κίνδυνο βρίσκονται οι οικισμοί Σωτήριο, Νίκη, Μόδεστος, Καστρί και Αμυγδαλή της Λάρισας, καθώς και οι κωμοπόλεις Στεφανοβίκειο και Ριζόμυλος του Δήμου Ρήγα Φεραίου, αλλά και τα Κανάλια στη Μαγνησία.

Exit mobile version