ΗΠΑ: Ο γιος του Τζο Μπάιντεν, Χάντερ, παραπέμπεται σε δίκη

ΗΠΑ: Ο γιος του Τζο Μπάιντεν, Χάντερ, παραπέμπεται σε δίκη

Ο γιος του προέδρου Τζο Μπάιντεν, Χάντερ Μπάιντεν, κλήθηκε σε δίκη για τρεις ποινικές κατηγορίες σχετιζόμενες με την κατοχή πυροβόλου όπλου, σύμφωνα με δικαστική κατάθεση. Αυτές οι κατηγορίες προέκυψαν μετά από ακύρωση συμφωνίας που είχε συναφθεί με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς.

Συγκεκριμένα, ο Χάντερ Μπάιντεν κατηγορείται ότι κατέθεσε ψευδώς για δύο κατηγορίες σχετικά με την παράνομη χρήση ναρκωτικών στην αγορά ενός πυροβόλου Colt Cobra. Η τρίτη κατηγορία αφορά την κατοχή πυροβόλου όπλου από άτομο που είναι παράνομος χρήστης ναρκωτικών.

Οι δύο πιο σοβαρές κατηγορίες μπορούν να του επιφέρουν μέγιστη ποινή φυλάκισης 10 ετών και πρόστιμο 250.000 δολαρίων.

Ο Λευκός Οίκος και ο δικηγόρος του Χάντερ Μπάιντεν δεν έχουν προβεί σε σχόλια μέχρι στιγμής. Ο 53χρονος γιος του προέδρου είχε προηγουμένως εμφανιστεί στο ομοσπονδιακό δικαστήριο και είχε δηλώσει ένοχος για πλημμεληματικές κατηγορίες σχετικά με φορολογικές εγκληματικές πράξεις.

Αρχικά, είχε συμφωνηθεί μια συμφωνία προδικαστικής εκτροπής με τους εισαγγελείς για μια άλλη κατηγορία που σχετιζόταν με πυροβόλα όπλα, αλλά αυτό το σχέδιο ακυρώθηκε όταν εξετάστηκε από τον προεδρεύοντα δικαστή σε σχέση με τις λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Exit mobile version