Υποθυρεοειδισμός: Πως να ελέγξετε τα επίπεδά του μόνοι σας με 6 βήματα

Υποθυρεοειδισμός: Πως να ελέγξετε τα επίπεδά του μόνοι σας με 6 βήματα

Ο υπερθυρεοειδισμός και ο υποθυρεοειδισμός είναι μια κατάσταση στην οποία οι θυρεοειδείς αδένες είτε υπερπαράγουν είτε υποπαράγουν τις θυρεοειδείς ορμόνες, οι οποίες έχουν καίριο ρόλο στον έλεγχο του μεταβολισμού. Όταν ο θυρεοειδής εκκρίνει ανεπαρκή ποσότητα θυρεοειδών ορμονών, αυτό οδηγεί στον υποθυρεοειδισμό. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν κόπωση, ευαισθησία στο κρύο, αύξηση του βάρους, δυσκοιλιότητα, κατάθλιψη, αργές κινήσεις και σκέψεις, μυϊκούς πόνους, αδυναμία ή μυϊκές κράμπες. Παρόλο που δεν υπάρχει συγκεκριμένη θεραπεία, ο υποθυρεοειδισμός μπορεί να διαχειριστεί μέσω τρόπου ζωής, διατροφικών συνηθειών και άλλων μέτρων.

Φυσική δραστηριότητα Η τακτική άσκηση συμβάλλει στην αύξηση του μεταβολισμού, ενδυναμώνει τους μύες και το σώμα σας και παρέχει ενέργεια. Η καθημερινή άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του υποθυρεοειδισμού.

Διαχείριση του άγχους Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να αντιμετωπίσετε το άγχος είναι μέσω της διαχείρισής του. Η πρακτική της γιόγκα και του διαλογισμού μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το άγχος και να επιτύχετε ψυχική γαλήνη. Το υπερβολικό άγχος μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον μεταβολισμό σας.

Καλός ύπνος Ο ύπνος είναι επίσης κρίσιμος για την υγεία του θυρεοειδούς. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση και χαμηλή ενέργεια, επηρεάζοντας τον μεταβολισμό. Γι’ αυτό, προσπαθήστε να αποκτήσετε τουλάχιστον 6 έως 7 ώρες ύπνου καθημερινά.

Διατροφή Έχει σημασία να τρώτε μια διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Προσπαθήστε να συμπεριλάβετε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και μέταλλα στο πρώτο γεύμα της ημέρας σας. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να νιώθετε κορεσμένοι και να αποφύγετε το ανεπιθύμητο ή ανθυγιεινό φαγητό.

Ενεργοί Προσπαθήστε να διατηρείτε τον εαυτό σας φυσικά ενεργό. Λόγω της χαμηλής ενέργειας που προκαλεί ο υποθυρεοειδισμός, η φυσική δραστηριότητα είναι σημαντική για τη διατήρηση της ενεργότητάς σας.

Φιλική προς το έντερο διατροφή Η διατροφή σας πρέπει να είναι φιλική προς το έντερο, καθώς αυτό επηρεάζει την υγεία του θυρεοειδούς. Η διατήρηση υγιών εντερικών βακτηρίων είναι σημαντική, καθώς βοηθούν στην απορρόφηση μετάλλων και βιταμινών που μπορούν να επηρεάσουν τα επίπεδα του θυρεοειδούς σας.

Exit mobile version