Σφακιά: Εντοπίστηκε φυτεία με 1030 δενδρύλλια κάνναβης

Σφακιά: Εντοπίστηκε φυτεία με 1030 δενδρύλλια κάνναβης

Η Ελληνική Αστυνομία ανακάλυψε μια φυτεία με 1030 δένδρα κάνναβης στην περιοχή των Σφακίων στα Χανιά, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες. Η επιχείρηση, η οποία διήρκεσε από το πρωί έως το μεσημέρι, ολοκληρώθηκε με τη σύλληψη δύο Ελλήνων, οι οποίοι φέρεται να είναι οι υπεύθυνοι καλλιέργειας της κάνναβης.

Τα 1030 δένδρα κάνναβης ανακαλύφθηκαν σε δύο διαμορφωμένους χώρους σε δύσβατη αγροτική περιοχή των Σφακίων και εκτιμάται ότι είχαν φτάσει σε ύψος έως 2 μέτρα κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής τους. Επιπλέον, κατά την έρευνα, βρέθηκαν 183 γραμμάρια κάνναβης που είχαν τοποθετηθεί σε μεταλλική συσκευή.

Η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι κατά την προανάκριση προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες συνεργάζονταν για την καλλιέργεια της κάνναβης με σκοπό την απόκτηση παράνομων εισοδημάτων. Επιπλέον, κατά την έρευνα των σπιτιών τους, κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο, φυσίγγια και κινητές τηλεφωνικές συσκευές.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, και οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Exit mobile version