Στη Νέα Υόρκη ο Γεραπετρίτης – Θα συμμετάσχει στις εργασίες της 78ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

Στη Νέα Υόρκη ο Γεραπετρίτης – Θα συμμετάσχει στις εργασίες της 78ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

Χθες, ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, αναχώρησε για τη Νέα Υόρκη, όπου θα συμμετάσχει στην 78η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο κ. Γεραπετρίτης θα παραμείνει στην πόλη από τις 18 έως τις 23 Σεπτεμβρίου και θα συμμετάσχει στις εργασίες της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 78ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο κύριος στόχος του υπουργού είναι η προώθηση της υποψηφιότητας της Ελλάδας ως μη-μόνιμου μέλους στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη διετία 2025-2026 και η ενίσχυση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Στο πρόγραμμα του Υπουργού Εξωτερικών περιλαμβάνονται συναντήσεις με υψηλόβαθμους αξιωματούχους από πολλές χώρες, καθώς και συναντήσεις με εκπροσώπους του ΟΗΕ, της ΕΕ και περιφερειακών οργανισμών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεραπετρίτης θα συμμετάσχει σε τριμερείς συναντήσεις μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, Αιγύπτου και Ιορδανίας, καθώς και σε τετραμερή συνάντηση με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Κροατίας.

Επιπλέον, ο κ. Γεραπετρίτης θα συμμετάσχει σε συνομιλίες υψηλού επιπέδου για θέματα όπως η ευρω-ατλαντική συνεργασία, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ειρήνη στη Μέση Ανατολή, ενώ θα συναντήσει εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας και την ηγεσία αμερικανο-εβραϊκών οργανώσεων.

Exit mobile version