Χωρίς νερό για 12η μέρα ο Βόλος – Παραμένουν τα προβλήματα στη Θεσσαλία

Χωρίς νερό για 12η μέρα ο Βόλος - Παραμένουν τα προβλήματα στη Θεσσαλία

Συνεχίζονται οι δύσκολες στιγμές για τους κατοίκους της Μαγνησίας μετά την πρόσφατη θεομηνία που σάρωσε την περιοχή. Τα προβλήματα αφορούν κυρίως την έλλειψη καθαρού πόσιμου νερού, τον καθαρισμό των κατοικιών και των δρόμων από τη λάσπη, και την καταστραμμένη οδοποιία, κυρίως στο Πήλιο.

Στο Βόλο, η έλλειψη πόσιμου νερού συνεχίζεται για δωδέκατη ημέρα, κάνοντας την καθημερινή ζωή δύσκολη για τους περίπου 200.000 κατοίκους της περιοχής. Οι προσπάθειες αποκατάστασης της υδροδότησης γίνονται από τη ΔΕΥΑ Μείζονος Βόλου σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ, αλλά η καταστροφή του συστήματος άντλησης και διανομής καθιστά την κατάσταση εξαιρετικά δύσκολη. Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, το καθαρό πόσιμο νερό αναμένεται να ξανάρθει στις βρύσες μετά από περίπου 20 ημέρες.

Παράλληλα, η επιχείρηση καθαρισμού των πλημμυρισμένων κατοικιών και επιχειρήσεων συνεχίζεται, ενώ οι προσπάθειες για την απομάκρυνση της λάσπης και των σκουπιδιών από τους δρόμους του Βόλου δυσκολεύονται λόγω της έλλειψης νερού. Τεχνικά συνεργεία εργάζονται επίσης για τον καθαρισμό του χείμαρρου Κραυσίδωνα, η κοίτη του οποίου ανέβηκε πάνω από ένα μέτρο μετά τις πλημμύρες. Επίσης, από το Κοινωφελές Ίδρυμα Λασκαρίδη έχει ζητηθεί να παραχωρήσει το ειδικό σκάφος που διαθέτει, με το όνομα “Typhoon”, για τον καθαρισμό του Παγασητικού και την απομάκρυνση των φερτών υλών από το κλειστό κόλπο.

Τέλος, η αγωνία για το επίπεδο της στάθμης στη λίμνη Κάρλα συνεχίζεται, αλλά υπάρχουν αισιόδοξα μηνύματα με τη στάθμη να σταματά να ανεβαίνει, παγώνοντας προσωρινά τον κίνδυνο πλημμύρας σε πολλά χωριά και κωμοπόλεις.

Exit mobile version