Βραζιλία: 14 νεκροί από πτώση αεροπλάνου στην Αμαζόνας

Βραζιλία: 14 νεκροί από πτώση αεροπλάνου στην Αμαζόνας

Στην πόλη Μπαρσέλος της Βραζιλίας, σημειώθηκε το Σάββατο ένα τραγικό αεροπορικό δυστύχημα, με αποτέλεσμα τον θάνατο 14 ανθρώπων, σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνήτη Γουίλσον Λίμα.

Το αεροπορικό δυστύχημα συνέβη στην πολιτεία Αμαζόνας, στη δημοφιλή τουριστική πόλη Μπαρσέλος, που βρίσκεται περίπου 400 χιλιόμετρα βόρεια της πολιτειακής πρωτεύουσας Μανάους.

Σύμφωνα με τον κ. Λίμα, “12 επιβάτες και δύο μέλη του πληρώματος έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα.” Το τραγικό γεγονός επιβεβαιώθηκε από τις αρχές, και οι ομάδες διάσωσης εργάστηκαν άμεσα για να παράσχουν την απαραίτητη υποστήριξη.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, το αεροσκάφος ήταν τουρμποπρόπ Embraer EMB-110 και η πτήση ανάμεσα στη Μανάους και τη Μπαρσέλος θα έπρεπε να διαρκέσει περίπου 90 λεπτά. Η Μπαρσέλος βρίσκεται κοντά στον ποταμό Χίο Νέγκρο, παραπόταμο του Αμαζονίου και περιβάλλεται από εθνικά πάρκα.

Παρά τις αναφορές ορισμένων μέσων ενημέρωσης ότι μεταξύ των θυμάτων υπήρχαν και Αμερικανοί πολίτες, αυτή η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα μέχρι στιγμής. Σύμφωνα με αναφορές, οι επιβάτες του αεροσκάφους φέρεται να είναι Βραζιλιάνοι που ταξίδευαν στην περιοχή για να συμμετάσχουν σε αγωνιστική αλιεία.

Exit mobile version