Λιβύη: Τρεις Έλληνες στρατιωτικοί νεκροί και δύο αγνοούμενοι

Λιβύη: Τρεις Έλληνες στρατιωτικοί νεκροί και δύο αγνοούμενοι

Τραγικό τέλος είχε το τροχαίο ατύχημα που συνέβη την Κυριακή απόγευμα στη Λιβύη, καθώς ένα λεωφορείο που μετέφερε 19 Έλληνες στρατιωτικούς, κυρίως γιατρούς και νοσηλευτές, συγκρούστηκε με ένα φορτηγό. Αρχικές αναφορές από το ΓΕΕΘΑ, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Υπουργείο Εξωτερικών ανέφεραν ελαφρά τραυματίες, αλλά αυτό διαψεύστηκε αργότερα.

Αρχικά, στρατιωτικές πηγές μίλησαν για 4 τραυματίες, καθώς αυτή ήταν η ενημέρωση από τους Λίβυους που μετέφεραν τους Έλληνες στρατιωτικούς σε διάφορα νοσοκομεία.

Ωστόσο, το βράδυ της Κυριακής, ο υπουργός Υγείας της κυβέρνησης της ανατολικής Λιβύης ανακοίνωσε ότι 4 Έλληνες στρατιωτικοί έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 7 είναι σοβαρά τραυματισμένοι από το τραγικό αυτό τροχαίο. Επιπλέον, δύο Λίβυοι επίσης βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Όμως, τα μεσάνυχτα της Κυριακής, με ανακοίνωση του το ΓΕΕΘΑ έκανε γνωστό ότι «τρία μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη έχασαν τη ζωή τους και δυο αγνοούνται» με την συμπλήρωση «θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση». Από το τροχαίο υπάρχουν θύματα που δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί και ίσως είναι δύσκολο να αναγνωριστούν επί του παρόντος.

Exit mobile version