Τι είναι η μεσοθεραπεία;

Τι είναι η μεσοθεραπεία;

Η μεσοθεραπεία είναι μια διαδικασία που ανήκει στον χώρο της αισθητικής ιατρικής και αποτελεί μια αποδεδειγμένα αποτελεσματική μέθοδο για τη βελτίωση της επιδερμίδας και την αντιμετώπιση διαφόρων δερματολογικών προβλημάτων. Αυτή η διαδικασία διακρίνεται σε δύο βασικές κατηγορίες: την αυτόλογη και την ετερόλογη μεσοθεραπεία.

Η μεσοθεραπεία προσώπου είναι μια εξειδικευμένη μορφή της μεσοθεραπείας που επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση προβλημάτων στο πρόσωπο, τον λαιμό και το ντεκολτέ. Κατά τη διάρκεια αυτής της θεραπείας, χρησιμοποιούνται ειδικά σχεδιασμένες θρεπτικές ουσίες που εισάγονται στο δέρμα μέσω ενέσεων ή μικρο-βελόνων.

Αυτόλογη μεσοθεραπεία

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία βασίζεται στη χρήση του PRP (Platelet Rich Plasma), που αντιστοιχεί στο “Πλούσιο σε Αιμοπετάλια Πλάσμα.” Κατά τη διαδικασία αυτή, αφαιρούνται αρχικά δείγματα αίματος από τον ίδιο τον ασθενή, τα οποία υποβάλλονται σε επεξεργασία και εμπλουτισμό. Έπειτα, το εμπλουτισμένο αίμα ενέχεται στο δέρμα του ασθενούς. Η αυτόλογη μεσοθεραπεία είναι απόλυτα ασφαλής, καθώς το υλικό προέρχεται από τον ίδιο τον ασθενή.

Αυτή η διαδικασία έχει ευρεία εφαρμογή, περιλαμβάνοντας ενυδάτωση, αναδόμηση, και παραγωγή κολλαγόνου για την αναζωογόνηση της επιδερμίδας, την πρόληψη της γήρανσης, τη σύσφιξη των ιστών, τη βελτίωση της ποιότητας της επιδερμίδας, και ακόμα και την αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων και των ουλών από την ακμή.

Ετερόλογη μεσοθεραπεία

Από την άλλη πλευρά, η ετερόλογη μεσοθεραπεία επικεντρώνεται στη χρήση πεπτιδίων, βιταμινών, αμινοξέων και υαλουρονικού οξέως, των δομικών συστατικών του δέρματος. Αυτή η διαδικασία επίσης προσφέρει ευρεία γκάμα οφέλων, όπως την αντιμετώπιση της γήρανσης, την πρόληψη νέων ρυτίδων, την καταπολέμηση πανάδων, κηλίδων και δυσχρωμιών, την αφυδατωμένη επιδερμίδα, και την αποκατάσταση της ελαστικότητας του δέρματος.

Τρόποι εφαρμογής

Οι δύο κύριοι τρόποι εφαρμογής της μεσοθεραπείας προσώπου είναι η ενέσιμη μεθοδολογία, όπου οι θρεπτικές ουσίες εισάγονται με ενέσεις, και η μη ενέσιμη μεθοδολογία με χρήση συσκευής microneedling (Dermapen), που εξασφαλίζει την εξίσου αποτελεσματική εφαρμογή μέσω της ειδικής διαδικασίας microneedling και της εφαρμογής των ουσιών στην επιφάνεια της επιδερμίδας.

Exit mobile version