Ο καιρός σήμερα: Βοριάδες και τοπικές μπόρες

Ο καιρός σήμερα: Βοριάδες και τοπικές μπόρες

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για την Τρίτη, ο καιρός αναμένεται να είναι κυρίως αίθριος, με λίγες αραιές νεφώσεις στο Ιόνιο και τις ηπειρωτικές περιοχές. Κατά τις απογευματινές ώρες, προβλέπονται τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Ηπείρου, καθώς και της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ταχύτητες 3 έως 4 μποφόρ στα δυτικά και 4 έως 6 μποφόρ στα ανατολικά, ενώ στο Αιγαίο μπορεί να φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ, με μείωση της έντασης το απόγευμα. Όσον αφορά στη θερμοκρασία, αναμένεται να διατηρηθεί σε παρόμοια επίπεδα, με τις μέγιστες τιμές να φτάνουν τους 28 έως 31 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Ελλάδα μπορεί να φτάσουν τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην περιοχή της Αττικής, ο καιρός αναμένεται να είναι κυρίως αίθριος, με προσωρινές, αραιές νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κατευθύνσεις, με ταχύτητες 4 έως 6 μποφόρ στα δυτικά και τοπικά 7 μποφόρ στα ανατολικά, με μείωση της έντασης το απόγευμα. Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα χαρακτηρίζεται από αραιές νεφώσεις, οι οποίες κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μπορεί να γίνουν πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες κατευθύνσεις με ταχύτητες 3 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version