Επιχείρηση της ΕΛΑΣ ανέτρεψε τα σχέδια για αγοραπωλησία αρχαιοτήτων – Κατασχέθηκαν 31 αρχαία αντικείμενα

Επιχείρηση της ΕΛΑΣ ανέτρεψε τα σχέδια για αγοραπωλησία αρχαιοτήτων - Κατασχέθηκαν 31 αρχαία αντικείμενα

Η Ελληνική Αστυνομία ανακάλυψε και κατέσχεσε 31 αρχαία αντικείμενα και ματαίωσε την παράνομη αγοραπωλησία τους από μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σάββατο (16-9-2023) στο Παλαιό Φάληρο από το Τμήμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής , κατόπιν αξιολόγησης και αξιοποίησης σχετικών πληροφοριών.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκαν πολλά αρχαία αντικείμενα, τα οποία εμπίπτουν στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και αντιπροσωπεύουν σημαντική ιστορική και αρχαιολογική αξία.

Τα αντικείμενα αυτά ελέγχθηκαν από αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων. Από τα 31, τα 27 εντάσσονται στις νομικές διατάξεις για την προστασία των αρχαιοτήτων, ενώ τα υπόλοιπα 4 απαιτούν περαιτέρω έρευνα.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τα αρχαία αντικείμενα θα παραδοθούν για ασφαλή φύλαξη και τελική αξιολόγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά και στο Νομισματικό Μουσείο Αθηνών. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Exit mobile version