Εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης: Σήμερα το απόγευμα ανοίγει και για τα βαρέα οχήματα

Εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης: Σήμερα το απόγευμα ανοίγει και για τα βαρέα οχήματα

Υπάρχουν προσπάθειες και έλεγχοι που πραγματοποιούνται προκειμένου να αποδοθεί στην κυκλοφορία τμήμα του εθνικού αυτοκινητοδρόμου Αθηνών – Θεσσαλονίκης από την Τετάρτη μετά τις 17:00. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Δημήτριου Γκατσώνη, Αντιπροέδρου της Hellastron και Διευθύνοντος Συμβούλου της “Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου,” το τμήμα αυτό του αυτοκινητοδρόμου, μήκους 3 χιλιομέτρων, είχε αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα κατά τη διάρκεια των πλημμυρών. Συγκεκριμένα, ο δρόμος είχε μετατραπεί σε πλωτό, αλλά τώρα, μετά την υποχώρηση των υδάτων, γίνονται έλεγχοι και γεωτρήσεις προτού επαναφερθεί στην κυκλοφορία.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στον εν λόγω δρόμο θα πραγματοποιείται προσωρινά σε μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, ενώ η ανακατασκευή του δρόμου πρόκειται να διαρκέσει περίπου 1-1,5 μήνα. Οι γέφυρες του αυτοκινητοδρόμου δεν υπέστησαν ζημιές, αλλά η πεζογέφυρα στα Τέμπη καταστράφηκε, ενώ το τοπικό οδικό δίκτυο υπέστη μεγάλες ζημιές.

Επιπλέον, αναφορικά με την κυκλοφορία στους αυτοκινητόδρομους της χώρας που επιβάλλουν διόδια, ο κ. Γκατσώνης ανέφερε ότι το πρώτο εξάμηνο του έτους καταγράφηκε αύξηση της τάξεως του 11% σε σύγκριση με το 2022.

Exit mobile version