Market Pass 2: Έκτακτη απόφαση για παράταση και διπλασιασμό ποσού αποκλειστικά για Έβρο και Θεσσαλία

Market Pass 2: Έκτακτη απόφαση για παράταση και διπλασιασμό ποσού αποκλειστικά για Έβρο και Θεσσαλία

Η κυβέρνηση προχώρησε σε εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της έκθεσης ΔΕΘ το Σάββατο. Ένα από αυτά τα μέτρα αφορά το “Market Pass,” το οποίο προβλέπει παράταση για δύο ακόμη μήνες (πέραν των ήδη ανακοινωθέντων Αυγούστου, Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου) για συγκεκριμένες περιοχές και δικαιούχους.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι το “Market Pass” θα παραταθεί μέχρι το τέλος του 2023, συμπεριλαμβανομένου του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου, αλλά μόνο για τον πυρόπληκτο Έβρο και την πλημμυροπαθή Θεσσαλία.

Σήμερα, ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Θάνος Πετραλιάς, διευκρίνισε τους νομούς που θα επωφεληθούν από αυτήν την παράταση για τους τελευταίους δύο μήνες του τρέχοντος έτους.

Οι δικαιούχοι αυτής της παράτασης είναι οι κάτοικοι των ακόλουθων νομών:

Επιπλέον, ο υφυπουργός ανέφερε ότι το “Market Pass” για αυτές τις περιοχές θα διπλασιαστεί, χωρίς να διευκρινίσει εάν αυτός ο διπλασιασμός ισχύει και για το τρίμηνο Αύγουστος – Σεπτέμβριος – Οκτώβριος ή αν εφαρμόζεται μόνο για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Αυτό το μέτρο αφορά συνολικά 280.000 νοικοκυριά με 740.000 μέλη.

Exit mobile version