Μητσοτάκης – Ερντογάν: Σήμερα στις 18:00 η συνάντησή τους στην Νέα Υόρκη

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Σήμερα στις 18:00 η συνάντησή τους στην Νέα Υόρκη

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, έχει προγραμματίσει μια σειρά συναντήσεων κατά τη διάρκεια της 78ης γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Όλα τα βλέμματα φυσικά, στρέφονται στη σημερινή του συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η οποία θα λάβει χώρα στο Turkey’s House, κοντά στα Ηνωμένα Έθνη, στο Μανχάταν.

Αυτή η συνάντηση, η οποία ακολουθεί την πρώτη τους συνάντηση μετά την επανεκλογή τους τον περασμένο Ιούλιο στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, έχει επικεντρωθεί στην ανάγκη για ειρήνη στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις και στη συνέχιση της βελτίωσής τους.

Το βασικό μήνυμα που περνά η Αθήνα είναι η επιθυμία για σταθερότητα και συνέπεια στις σχέσεις με την Τουρκία, βασισμένη στο διεθνές δίκαιο και τους κανόνες καλής γειτονίας. Επίσης, η συνάντηση αναμένεται να περιλαμβάνει συζητήσεις για την επερχόμενη συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη πριν από το τέλος του έτους. Κυβερνητικές πηγές υπογραμμίζουν τη σημασία της αποκατάστασης του διαλόγου με την Τουρκία σε όλα τα επίπεδα και τη σημασία της τακτικής επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών.

Exit mobile version