Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν στα λεωφορεία την Πέμπτη

Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν στα λεωφορεία την Πέμπτη

Την Πέμπτη, τα λεωφορεία στην Αθήνα θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας για κάποιες ώρες, καθώς το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει το Εργατικό Κέντρο Αθηνών. Η απεργία πραγματοποιείται ενάντια στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, το οποίο περιέχει αρκετές αντεργατικές ρυθμίσεις.

Τα λεωφορεία θα εκτελούν δρομολόγια μεταξύ των ωρών 9:00 π.μ. και 21:00 μ.μ. λόγω των στάσεων εργασίας που θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι. Συγκεκριμένα, οι στάσεις θα αρχίσουν από την έναρξη της βάρδιας στις 5:00 π.μ. και θα διαρκέσουν μέχρι τις 9:00 π.μ., ενώ θα επανέλθουν από τις 21:00 μ.μ. μέχρι τη λήξη της βάρδιας στις 12:00 π.μ. Οι γραμμές που ανήκουν στα ΚΤΕΛ αναμένεται να λειτουργούν κανονικά.

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία συμμετέχουν στην απεργία με τα εξής αιτήματα: απόσυρση του εργασιακού νομοσχεδίου, αύξηση της ασφάλειας για τους εργαζόμενους και τους επιβάτες, αναγνώριση της προϋπηρεσίας των νεοπροσλαμβανόμενων, προσλήψεις προσωπικού και ανανέωση του στόλου των λεωφορείων.

Exit mobile version