Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε με 30 μήνες, με τριετή αναστολή, o Ρώσος «φαρσέρ» που απειλούσε να ανατινάξει το «Ελευθέριος Βενιζέλος» και έξι νοσοκομεία

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε με 30 μήνες, με τριετή αναστολή, o Ρώσος «φαρσέρ» που απειλούσε να ανατινάξει το «Ελευθέριος Βενιζέλος» και έξι νοσοκομεία

Ένας 42χρονος, υπήκοος της Ρωσίας, καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 30 μηνών, με τριετή αναστολή, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Ο άνδρας είχε συλληφθεί τον προηγούμενο Ιανουάριο με τις κατηγορίες αποστολής απειλητικών μηνυμάτων, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στα οποία απειλούσε για τοποθέτηση βομβών στο αεροδρόμιο και σε έξι νοσοκομεία στην Αττική.

Ο φαρσέρ απέδωσε τα μηνύματα για βόμβες που έστειλε σε κόντρα που είχε με «youtubers». Σύμφωνα με όσα κατέθεσε αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Βορείου Ελλάδος, της υπηρεσίας δηλαδή που πραγματοποίησε την σύλληψή του στην Θεσσαλονίκη, στα μηνύματα που έστελνε ο κατηγορούμενος, ανέφερε: «Είμαι ο ιμάμης Βλαντ Σεβελίεφ, από την οργάνωση των Ταλιμπάν. Είμαι Τατάρος Μουσουλμάνος και είμαι έτοιμος να χύσω το αίμα μου για το Ισλάμ. Υπάρχει εκρηκτική ύλη TNT και σύντομα θα υπάρξει ανατίναξη. Στο όνομα του Αλλάχ και του προφήτη Μωάμεθ πρέπει να πεθάνετε»

Αν και ο κατηγορούμενος είχε αρχικά αρνηθεί τις κατηγορίες, οι αρχές τον καταδίκασαν για σοβαρή διατάραξη ομαλής λειτουργίας υπηρεσίας, διασπορά ψευδών ειδήσεων, απόπειρα παρακώλυσης συγκοινωνιών, και απειλή τέλεσης τρομοκρατικής πράξης, ενώ ο ίδιος δεν παρέστη στο δικαστήριο ούτε εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο.

Exit mobile version