Ο καιρός σήμερα, Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Ο καιρός σήμερα, Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Την Πέμπτη, αρχικά αναμένονται τοπικές σύννεφα στα βόρεια και βορειοδυτικά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και στο Ιόνιο, με πιθανότητα να επεκταθούν στα υπόλοιπα τμήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας και το Βόρειο Αιγαίο μέχρι το απόγευμα. Από το πρωί, αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά τμήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας και το Βόρειο Ιόνιο. Στη συνέχεια και μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες, αναμένεται να επηρεάσουν το υπόλοιπο Ιόνιο, τα δυτικά τμήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας, καθώς και τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές των υπολοίπων ηπειρωτικών περιοχών, εκτός από τη Θράκη. Υπάρχει επίσης πιθανότητα χαλαζοπτώσεων το μεσημέρι και απόγευμα, κυρίως στη Δυτική Μακεδονία, στα ορεινά των δυτικών τμημάτων της Κεντρικής Μακεδονίας, της Κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου, καθώς και στην Πίνδο. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες στα ηπειρωτικά, το Ιόνιο, την Κρήτη και ελαφρά αυξημένες στο Αιγαίο.

Όσον αφορά τις θερμοκρασίες, στη Δυτική Μακεδονία αναμένεται να κυμανθούν από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 16 έως 31, στη Θεσσαλία από 10 έως 30, στην Ήπειρο από 15 έως 33, στη Δυτική Στερεά από 18 έως 34, στην υπόλοιπη Στερεά από 16 έως 31, στην Πελοπόννησο από 16 έως 32, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 29, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 16 έως 33, στις Κυκλάδες από 19 έως 30, στα Δωδεκάνησα από 23 έως 30 και στην Κρήτη από 15 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο αναμένεται να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 2 έως 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3 έως 5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 2 έως 4 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά τμήματά του, η ένταση θα φτάσει τα 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με ένταση έως 3 μποφόρ, αλλά από το μεσημέρι θα γίνουν νότιοι με ένταση 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με ελάχιστα νέφη το απόγευμα, με πιθανότητα πρόσκαιρων, ασθενών βροχών στα δυτικά τμήματα της περιοχής. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με ένταση έως 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης, αναμένονται τοπικές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με ένταση έως 3 μποφόρ, αλλά το μεσημέρι και απόγευμα αναμένεται να γίνουν πρόσκαιρα νότιοι με ένταση 2 έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version