Παλαιστίνη: Βίαια επεισόδια στη Δυτική Όχθη-Σκοτώθηκε ένας ακόμη Παλαιστίνιος

Παλαιστίνη: Βίαια επεισόδια στη Δυτική Όχθη-Σκοτώθηκε ένας ακόμη Παλαιστίνιος

Ένας νέος Παλαιστίνιος άφησε τη ζωή του τα ξημερώματα της Τετάρτης στη Δυτική Όχθη, αφού εκτελέστηκε από πυρά ισραηλινών δυνάμεων κατά τη διάρκεια μιας στρατιωτικής επιχείρησης σε έναν καταυλισμό προσφύγων κοντά στην Ιεριχώ. Ο θάνατος αυτός συνέβη εν μέσω αυξανόμενης έντασης και βίας πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι ο Νούργκαμ αλ Άχρας, ηλικίας 19 ετών, σκοτώθηκε από μια σφαίρα στο κεφάλι στον καταυλισμό προσφύγων Ακάμπατ Τζάμπερ, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι πραγματοποίησε μια επιχείρηση για να συλλάβει ύποπτους και αντέδρασε ανοίγοντας πυρ κατά Παλαιστινίων που έκαναν επιθέσεις με εκρηκτικά μηχανήματα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας από αυτούς.

Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι ο νέος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε ενώ κάτοικοι του καταυλισμού πετούσαν πέτρες στους ισραηλινούς στρατιώτες. Η οικογένειά του υποστηρίζει ότι δεν συμμετείχε καν στα επεισόδια.

Από την περασμένη Τρίτη, έξι Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους από πυρά του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Exit mobile version